banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Bulaşıcı Hastalıklara laboratuvarlı Erken Teşhis


Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından danışmanlık hizmeti verilen "Bulaşıcı Hastalıkların Kontrolü ve Sürveyansı Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında ‘Laboratuar Kalite Yönetim Sistem Eğitimi’ Harran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Prof. Dr. Fadile Y. Zeyrek’in koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.
Bu projenin amacı ülkemizde bulaşıcı hastalıklar açısından halk sağlığı riski oluşturan olayları erken saptamak, değerlendirmek ve raporlamaktır. Erken Uyarı Cevap Sistemi oluşturabilmek için laboratuvarların tanı kapasitesinin ve alt yapısının iyileştirilmesi gerekli olup bu amaçla eğitimler ile bu sürecin desteklenmesi hedeflenmektedir. Eğitimler bu projenin laboratuvarlarla ilgili en önemli aktivitelerinden birisidir.                      
Eğitimler, iyi bir laboratuvar hizmeti sunulmasında ve buna bağlı olarak doğru ve güvenilir sonuçların elde edilmesinde hayati öneme sahiptir. Bu çerçevede, laboratuvarların her kademesinde çalışan personelin eğitilmesi önemlidir. Projenin sonunda uzman ve teknisyenlerden oluşan yaklaşık 2500 personelin eğitilmiş olması hedeflenmektedir.  Böylece ülkedeki laboratuvarlarımızın bulaşıcı hastalıkların zamanında ve yeterli tanı koyma kapasitesinin artırılmasına da sürekli ve sistematik bir katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
Laboratuvar Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi, Antalya ve Ankara'da düzenlendikten sonra 2013 yılından itibaren bölgesel nitelikte düzenlenmeye başlamış olup ilki Şanlıurfa ilinde Harran Üniversitesi ile işbirliği yapılarak düzenlenmiştir.
Bu eğitime Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Hakkari, Adıyaman ve Iğdır illerinden, üniversite, eğitim araştırma hastanesi, devlet hastanesi ve halk sağlığı laboratuvarlarından toplam 60 laboratuvar çalışanı davet edilmiş olup, 15 modül üzerinden üç gün süreli eğitim verilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.