banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Bu Tedavi Urfa'da Yapıldı! Aşırı Terleme sorunu çözüldü

Dr. Doblan; Hastamızda aşırı terleme sorunu vardı. Özellikle el ve ayaklarında çok ciddi terlemesi vardı. Bu sorunları son üç yılda giderek arttı. Bize geldiğinde aynı sorunları devam ediyordu. Opera olmasına karar verdik. Çift taraflı kapalı akciğer cerrahisi uyguladık. Ameliyattan sonraki ilk günde çok güzel sonuçlar elde ettik. Aşırı terleme sorunu olan bütün insanlara bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını tavsiye ediyorum dedi.

Hasta Ferhat kırmızı Aslan, ellerinde yüz bölgesinde aşırı terleme vardı. Bu sorun giderek artmaya başladı. Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Uz. Dr. Ahmet Mehmet Doblan hocamızın yanına gittim. Hocamız yapılan tetkikler sonucunda “hiperhidroz” tanısı koydu. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyatımız çok başarılı bir şekilde gerçekleşti. Başta hocam olmak üzere tüm hemşirelere sağlık personellerine çok teşekkür ederim. Minnettarım kendilerine dedi.

Aşırı Terleme (Hiperhidroz) Nedir?

Terleme vücudun sıcaklık kontrolünü yapmak için meydana getirdiği fizyolojik bir fonksiyondur. Aşırı terleme (hiperhidroz) ise çevresel koşullar ve vücudun ısı kontrolünden bağımsız biçimde fazla oranda terleme durumudur. Hiperhidroza sahip olan hastaların terlemesi için hareket etmelerine gerek yoktur. Hatta oturdukları yerde ellerinden terler damlayabilmektedir. Rahatsızlık, bir ilaç ya da tıbbi bir duruma bağlı olacak şekilde gelişebilir. Bölgesel aşırı terleme özellikle koltuk altı, avuç içi, ayak tabanı ve daha ender olarak baş-boyun bölgesinde olan terlemedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.