banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Bitlis Devlet Hastanesinde Palyatif Bakım Merkezi açıldı

Bitlis Devlet Hastanesi bünyesinde tıbbi ve cerrahi tedavi şansı olmayan hastalar için 8 yataklı Palyatif Bakım Merkezi açıldı.

Hastaların daha iyi bir ortamda ve kaliteli bir sağlık hizmeti almaları için Palyatif Bakım Merkezi açtıklarını belirten Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Dilekçi, hasta yakınlarını, hastanın bakımıyla ilgili bilgilendirdiklerini ve eğitim verdiklerini ifade etti.

Dilekçi şöyle konuştu: “Bakanlığımızın son dönemde özellikle üzerinde durduğu Palyatif Bakım Merkezini Hastanemize kazanmış bulunmaktayız. Özellikle kronik hastalığı bulunan hastalarımız, Nörolojik hastalığı olanlar dahilye problemleri olanlar ve uzun süre yatalak olan hastalarımız merkezimizde daha iyi hizmet alacaklar.” dedi.

Hasta yakınlarını hastanın bakımı ile ilgili bilgilendirdiklerini ve onlara eğitim verdiklerini belirten Dilekçi, “Bakım merkezimizde hasta yakınlarına fizyoterapi, piskoloğun ve diyetisyenin multidisipliner bir programla eğitiyoruz. Özelikle kronik bakıma muhtaç hastaların uzun süre yoğun bakımda yatması hem hasta yakınına hem de hasta açısından problemli olmaktaydı. Açtığımız Palyatif Bakım Merkezi ile bu problemleri aşmış bulunuyoruz. Burada hizmet veren psikoloğumuza, diyetisyenlerimize ve hemşirelerimize teşekkür ediyoruz. Merkezimizin Bitlis'e hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.