banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Bina var İhtiyaç Var, Sağlık Bakanlığı sessiz...

Belediye, bakanlığa devretmişti: Urfa’da o hastaneden ses seda yok
Haliliye Belediyesi’nin meclis toplantısında gündeme gelen ve kabul edilen devri Sağlık Bakanlığına gerçekleşen dev bina bir türlü işleve geçmedi. Koronavirüs sürecinde hastanelerin yetersizliği konuşulurken, hali hazırda olan binanın neden işleve geçmediği merak konusu.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle belediyeye ait Devteşti Mahallesinde yapımı tamamlanan dev binanın devri Sağlık Bakanlığına yapılmış ve hastane olarak hizmet vermesi bekleniyordu.

BELEDİYE KENDİNE DÜŞENİ YAPTI, BAKANLIKTA HAREKET YOK
Başkan Canpolat’ın “Bölgemizin bir ihtiyacı olan hastaneyi buraya kazandıracağız” sözüyle, koronavirüs sürecinde Urfa’da hastane eksikliğini büyük oranda kapatması beklenen ve hali hazırda olan binanın Sağlık Bakanlığı tarafından neden hala işleve geçmediği merak ediliyor.

KENTTE HASTANE EKSİKLİĞİ YAŞANIYOR
Koronavirüs salgınının tekrar artış gösterdiği bu süreçte, Şanlıurfa’da da vaka sayıları artmış ve hastanelerin yetersiz kaldığı bilgisi yer alıyordu. Bu süreçte Haliliye Belediyesi dev binanın yapımını tamamlamış ve devir işlemini gerçekleştirdikten sonra Şanlıurfa Valisi, Urfa Büyükşehir Belediyesi, milletvekilleri ve il başkanıyla birlikte binada incelemeler yapılmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın bina ile ilgili çalışma yapıp yapmadığı bilinmezken, en büyük ihtiyacın neden bu kadar geciktiği ise tepkilere neden oldu.


Mahalledeki vatandaşlarında büyük oranda sağlık eksikliğini giderecek olan binanın hizmete girmesi dört gözle bekleniyor.
(Urfanatik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Müslüm 3 yıl önce

Sahipsiz bir memlekette işler ancak bu kadar olur. Bekleyelim 2023 temi olur, 2053 temi olur. Bekleyelim görelim. Şehir hastanemizinde temeli 2015 atılkıştı. Ama orada ne bir çalışma var, nede bir hareket...

Avatar
osman 3 yıl önce

bu bina için hastane olacaksa büyük şehir belediyesi önündeki yolun açıksuya baglanan kısmını genişletsın yoksa hastane hayel olur herkes üstüne düşeni yapacak ki işler yürüsün yoksa kım bilir şarkısını daha çok dinleriz