banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Bilekten kopan el operasyonla yerine dikildi

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaza sonrası eli bilek seviyesinden kopmuş şekilde gelen hastanın kopan eli başarılı bir operasyonla yerine dikildi.

Traktör tekeri ve halat arasına sıkışan elini kaza sonrası kaybeden 15 yaşındaki Hatice Aşan, yakınları tarafından kopan eliyle birlikte Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirildi. Acilde ilk müdahalesi yapılan hastanın acil ameliyatı planlandı.

Sağ eli ampüte olan hasta El Cerrahi uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan tarafından acilen ameliyata alındı. 9 saat süren zorlu bir ameliyat sonrası hastanın kopan eli bilek seviyesine başarılı bir şekilde dikildi.

Bu tür yaralanmalarda ilk 6 saatin çok önemli olduğunu belirten El Cerrahi uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan, “Hızlı şekilde ameliyata alınan hastamızın kopan eli 9 saat süren ameliyat sonrası başarılı şekilde yerine dikildi. Hastamız ameliyat sonrası 7 gün yoğun bakımda takip edildi. Takiplerinde elin dolaşımında problem yaşamadık ve 10. günde fizik tedaviye başladık. Tam fonksiyonel bir el elde etmeyi amaçladığımız hastamızı sıkı bir fizik tedavi programıyla taburculuğunu planlıyoruz. Hastanemizin güçlü alt yapısı ile el cerrahisi olarak uzuv kayıplarında etkin ve hızlı şekilde bölgemize hizmet vermeye hazırız ” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.