banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Biçerdöver kursiyerlerine uygulamalı eğitim verildi

Kızıltepe (Qoser) ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile açılan 'Uygulamalı ve Teorik Biçerdöver Operatörlüğü Kursu'nda kursiyerlere hem teorik hem uygulamalı eğitim verildi.

Kursta ilk etapta 50 biçerdöver operatörüne halk eğitim merkezinde teorik kurs eğitiminin ardından Kızıltepe’ye bağlı Hocaköy (Evdılimamé) köyünde uygulamalı eğitim verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Tarım Müdürü Nevaf Kalkan, “İlçe Tarım Müdürlüğü ile Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yaptığımız iş birliği protokolü sonucunda ilçemizde biçerdöver kursu açmıştık. 50 kursiyerimize Tarım Bakanlığı tarafından görevlendirilen ve değişik illerden gelen 5 eğiticimiz halk eğitim merkezinde verilen teorik kurs eğitiminin ardından bugün ise ilçemize bağlı Hocaköy köyünde uygulamalı eğitim verildi. Yarın da kursiyerler aldıkları eğitim doğrultusunda sınava tabi tutulacaklar. Başarılı olan kursiyerlerimize sertifika verilecek.” diye konuştu. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.