banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Batman Bölge Hastanesine 16 yeni poliklinik

Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. İdris Yıldırım, bölge hastanesinde hizmete açacakları yeni poliklinik sayıları ve çalışmaları hakkında İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulundu.

Poliklinik sayısının artırılmasına yönelik çalışmalarının başladığını söyleyen Yıldırım, “Daha önce hasta kabulü olan yer, tamamen boşaltıldı. Hasta kabulleri, her branşın, bulunduğu koridorların baş tarafına alındı. Hasta kabulümüz, komple poliklinik hizmetine ayrıldı. Yaklaşık 16 tane yeni poliklinik daha açacağız. Bu açılacak poliklinikler sayesinde hastalar, artık poliklinik kapılarında uzun süre beklemeyecekler.” dedi.

Açılacak yeni poliklinikler sayesinde hastanenin hizmet kalitesinin de artacağını  dile getiren Yıldırım, “Şu anda 6 tane dahiliye polikliniğimiz var, bu sayı 8 olacak. Bir tane plastik cerrahi polikliniğimiz var, bu sayı 3 olacak. 4 tane genel cerrahi polikliniğimiz var, bu sayı 6 olacak. Böylelikle hastalar bu polikliniklere dağılacağı için poliklinik önlerindeki bekleme oranları azalacak ve hizmet kalitesi de artmış olacak. Hekimler de daha az hastaya bakacağı için, bu sayede hastalar da daha kaliteli hizmet almış olacak.” ifadelerini kullandı.

“Amacımız kaliteli hizmetin artmasıdır”

Amaçlarının kaliteli hizmetin artırılması olduğunu vurgulayan Yıldırım, konuşmasının  devamında, “Hastalarımız MR (Manyetik Rezonans) ve  tomografi için yaklaşık 3 ay bekliyorlardı. Şu anda 3 günde hastalar bunların raporlarını alabiliyorlar. Bu çok ciddi bir hizmettir. Ultrason çekimi 45 günden bir haftaya düştü. Kaliteli hizmetlerle birlikte hem hasta sayımız arttı, hem de çalışanlarımız, vatandaşlar için elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Diyarbakır  ve hastanemiz dışında, bölgede 7/24 anjiyo yapılan, açık kalp cerrahi yapılan bir şehir yok. Hastalar gece gündüz hastaneye geldiklerinde anjiyo hizmeti alabiliyorlar. Onkoloji doktorumuz da görevine başladı. Bu da her gün şehir dışına gidip gelen kanser hastaları için çok önemli bir hizmettir. Plastik cerrah sayımız 3’e çıktı. Amacımız kaliteli hizmetin artmasıdır. Bunun için de biz elimizden geleni yapıyoruz.” sözlerine yer verdi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.