banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Başhekim Yetişgin; Urfa'da 50 bin şeker hastası var
Başhekim Dr. Abdülkadir Yetişgin, makamında düzenlendiği basın toplantısında, hastane bünyesinde şeker (diyabet) polikliniğinin hizmete girdiğini, söz konusu poliklinik bünyesinde planlanan dosya takip sistemiyle de hastalarının tedavisinin ve son durum değişikliğine ilişkin kontrollerin rahatlıkla yapılabileceğini söyledi.



Şekerin (diyabet) dünya da her geçen gün arttığına dikkat çeken Dr. Yetişgin, farklı ülkelerde farklı dillerde konuşan farklı yaşam kültürlerine sahip, milyonlarca insanın bu hastalıkla mücadele ettiğini ifade etti.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ!...


Şanlıurfa'da da diyabetin yaygın olduğuna değinen Dr. Yetişgin, şunları kaydetti:

''Şanlıurfa'da yaklaşık 50 bin diyabet hastası olduğu tahmin ediliyor. Diyabet sık görülen kronik bir hastalıktır. Karmaşık bir tedavi programı vardır. Bu nedenle hastalıkla ilgili eğitim büyük önem taşımaktadır.''



14 KASIM'DA AKŞ ÖLÇÜMÜ YAPILACAK

Dr. Yetişgin, toplumda diyabet hastalığı konusundaki duyarlılığı artırmak amacıyla 14 Kasım 2011 Günü kutlanacak Dünya Diyabet günü etkinlikleri kapsamında ücretsiz Açlık Kan Şekeri (AKŞ) ölçümlerinin yapılacağını bildirdi.



HALKA AÇIK SEMİNER

Öğleden sonra Şanlıurfa Valisi ve Belediye Başkanının katılımı ile uzman hekimlerce ''Diyabet Bilgilendirme Semineri'' düzenleneceğini kaydetti.



HASTANEDE GÜN GİTTİKÇE HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da sağlık alanında artık detaylara iniyoruz. Örneğin anadalın yanında yan dalları da incelemek zorundayız. Bu alanlarda uzman arkadaşları hastanemize getirtiyoruz. Sıkıntılı olduğumuz alanlar da var. Mikrocerahi uzmanları yok denecek kadar az. Şanlıurfa’dan başka illere sevk edilen hastaların bir çoğu Mikrocerahi uzmanın olmayışından kaynaklanıyor.



HASTA SEVKLERİNİ EN AZA İNDİRECEĞİZ

Hasta sevklerinin Şanlıurfa’da büyük bir sorun olduğunu vurgulayan Başhekim Yetişgin; “Personelimizin hasta ile diyaloglarında eksiklik tespit ettik. Bu anlamda meslek içi eğitim veriyoruz. Çünkü personel sorunlarını hasta veya hasta yakınlarına yansıtmaması lazım. Bu anlamda çalışmalarımız devamlı yapılıyor” dedi.



HASTANE BAHÇESİNE 300 YATAKLI EK HASTANE YAPILIYOR

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine 300 yataklı yeni bir ek hastane yapılacağını belirten başhekim Dr. Yetişgin; “Şuanda bu proje Sağlık Bakanlığında onay aşamasında. Onaylanırsa yeni hastanede 15 modern ameliyathane yapılacak. Mevcut ameliyathane ise kadın doğum ve çocuk bölümü olarak hizmet verecek” dedi.



www.balikligol.com



VİDEO








Başhekim Dr. Abdülkadir Yetişgin balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.