banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Balıklıgöl hastanesi Haberimize Sağlık-Sen'den Açıklama



  Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube başkanı Mahmut Atçı, BALIKLIGÖL DEVLET HASTANESİNDE SKANDALLAR ZİNCİRİ haberimiz ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Atçı Yaptığı yazılı açıklamada: Şiddet, ülkemizin içinde bulunduğu toplumsal süreçte her alanda hızla artarken; şiddetin oluşmasını önleyici tedbirler ne yazık ki alınmamaktadır. Toplumsal şiddetin artışına paralel olarak sağlık çalışanları ve hekimler de son zamanlarda çok boyutlu olarak şiddet ile karşı karşıya kalmaktadır. Bunun canlı örneği; 16.09.2011 tarihinde yani geçtiğimiz cuma günü Balıklıgöl Devlet Hastanesinde yakını vefat ettiği için hekim,  nöbetçi hemşire, laborant,  güvenlik görevlisi ve kısaca önüne çıkan tüm sağlık çalışanlarına hasta yakınları tarafından yapılan sözel ve fiziksel şiddettir” dedi.
Sağlık kurumlarında giderek artan oranda yaşanan şiddetin, sağlık çalışanlarını karalayıcı, küçük düşürücü, suçlayıcı açıklamalardan ve yorumlardan güç aldığını söyleyen Atçı; Sağlık-Sen olarak hasta haklarını en üst seviyeye çıkaran Sağlık Bakanlığının, aynı çabayı sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı da göstermelerini beklemekteyiz.Sağlık Çalışanına yönelik şiddetin sorumlusu yalnızca şiddeti uygulayanlar değil, şiddete sessiz kalan, gereğini yapmayan, hekimleri ve diğer sağlık çalışanlarını korumayan yetkililerdir” diye konuştu.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.