banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Bakan Koca: İlaçlara yüzde 26.4 zam

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Koca, tebliğe göre oranın şubat ayının 15’ine kadar belirlenmesi ve 5 gün içerisinde uygulamaya konulması gerektiğini hatırlattı.

“Hem yerli hem global firmalarla biraraya gelerek, yarın için açıklanması gereken bir önceki yılın ortalama euro kurunun belirli bir çarpanla çarpılmasıyla elde edilecek güncellemeyi aramızda konuştuk” diyen Koca, şunları söyledi:

“Sektörle geldiğimiz noktada Şubat’ın 19’undan sonra uygulanmak üzere sabit oranda anlaşmış olduk. Bu oran bundan sonraki süreçte de özellikle euro kuru yüzde 70 ile çarpılarak elde edilen bir oran oluyordu. Bundan sonraki süreçte bunu yüzde 60 olarak uygulayıp bu yılki zam oranını yüzde 26.4 olarak uygulanmasına hep birlikte karar vermiş olduk.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.