banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Bakan Koca'dan Son Dakika Coronavirüs Açıklaması

Önce sosyal medya üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Singapur'da koronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra'dan Singapur'a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır. Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır" dedi.

Corona Virüs ile ilgili olarak detaylı bir açıklama yapmak için kameralar karşısına çıkan Bakan Koca, virüsü engellemek için Avrupa ülkelerinin yeterince önlem almadığını belirterek, "Çinde ortaya çıkan bu virüs .İtalya ile birlikte Avrupa bölgesinde bunun artabileceği endişesi taşıyoruz" şeklinde konuştu.

BAKAN KOCA DAHA SONRA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Düzenlenen basın toplantısında gündemle ilgili sorulara açıklık getiren Sağlık Bakanı Koca, Açıklamasını şöyle sürdürdü:
Her geçen gün Çin'de görülen vaka sayısının hızı azaldı, Çin dışı bölgelerde hız arttı.İtalya ile birlikte Avrupa bölgesinde bunun artabileceği endişesi taşıyoruz. Bundan dolayı bu süreçte Wuhan kentinden kaynaklanan koronavirüs ile ilgili ülke olarak çok güçlü bir sınav verdik.

Ama devamında maalesef Avrupa ülkeleri ve komşu ülkeler alınması gereken tedbirleri almaması ve ağırdan alması nedeniyle, İtalya ile kararın alınmaması, Güney Kore ile tedbirin alınmaması... Biz her dönemde erken tedbir aldık.

Her türlü tedbiri erken dönemde almanız gerekiyor. Avrupa'da her geçen gün ağırdan alınan tedbirler giderek bizi, ülkemizi risk altına sokmakta.

Bu süreçte Çin'de kaynak bulan bu virüs Türkiye'ye bulaşmadı. Salgın içimizde dediğimizde medyadan bunu farklı algılayanlar olmuştu. Bizim şuan 5 ülke ile sınır ve hava yolu kısıtlamamız oldu. Diğer ülkelerle olmadı. 84 ülkede görülmeye başladı. Yurtdışına giden ve dönen herkes potansiyel virüs taşıyıcısı olarak karşımızda. 14 güne kadar karşınıza hastalık olarak çıkmayabilir. Dolayısıyla bu anlamda içimizde diye söyledim. Her an, bugün, yarın, yarından sonra bu sınırlarımızdaki kontrolsüzlük, Avrupa'da alınan tedbirsizlik ülkemizi risk altına sokmakta.

Vatandaşımızı daha çok bilgilendiren ve vatandaşımızın da uyarılarımızı hassasiyetle dikkate almasını öneriyoruz.

Yurtdışına gidenlerin ülkeye döndükten sonra 14 gün evde kendilerini rica ediyorum izole etsinler. Dışarı çıkacaklarsa maskelerini taksınlar. Gribal enfeksiyon başlarsa yine maskeyle sağlık kurumlarına gitsinler.

Gençlerin bu virüsü genelde taşıdığı, hafif atlattığı ama yaşlı hastalar için oluşturabilecek bir durum olabilir.

İSTANBUL-SİNGAPUR UÇAĞINDA KORONAVİRÜS

Evet bu vatandaş Fransız vatandaşı. Transit bir yolcu, İstanbul aktarmalı. Ateşi görülmedi, herhangi bir temas yok.

Haberin geceden itibaren, THY markası öne çıkarılmasının iyi niyetle bağdaşmadığını belirtmek istiyorum.

Umreden dönenlerde taramadan geçiriliyor.

TÜRKİYE'DE GÖZETİM ALTINA ALINANLARDA TEST SONUCU POZİTİF ÇIKAN YOK

1363 kişiden numune alındı. Bunlardan hiçbir pozitif olan vaka olmadı yani koronavirüs yok. İran sınırından gelip gözlem altına alınan vatandaşların sayısı şu an 53 kişi. Zekai Tahir'de de pozitif olan vaka olmadı, onlar da toplam 68 oldu.

AYRINTILAR GELİYOR....

KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.