banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Bakan Fahretttin Koca’dan Şanlıurfa açıklaması

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplandı. Bilim Kurulu üyeleriyle beraber gerçekleşen toplantıda vaka sayısı ve salgına yönelik tedbirler değerlendirdi.

Bugün saat 17.00'de başlayan Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameraların karşısına geçerek son dakika açıklamalarda bulundu.

“SİVAS VE URFA'DA KISA BİR SÜRE YAŞANAN HASTA YOĞUNLUĞU DIŞINDA BAŞKA BİR SORUN YAŞANMAMIŞTIR”

Bakan Fahrettin Koca, açıklamasında Şanlıurfa’ya da değindi.

Açıklamasında Şanlıurfa’daki hasta yoğunluğuna da değinen Bakan Koca, şu ifadelere yer verdi:

“Salgının sonuçları açısından en önemli gösterge ağır hasta sayımızdır. Bu gruptaki hastalarımız kronik rahatsızlığı olan ve bütüklerimizden oluşmaktadır. Tedavileri gerçekten büyük zorluklarla gerçekleşiyor. Vaka tablosunda hergün karşımıza çıkan vefat sayılarının arkasında sağlıklı bir insanın asla bilemeyeceği çırpınışlar var. Türkiye salgınla mücadelede filyasyon çalışmasının büyük etkisini gördü. Filyasyon çalışmamız dünya basınında gündem oldu. Her filyasyon ekimizde 1 hekimi görevlendirdik. Sivas ve Urfa'da kısa bir süre yaşanan hasta yoğunluğu dışında başka bir sorun yaşanmamıştır. Kovid-19 ve diğer hastalıklar dahil olmak üzerine servis yatağı doluluk oranı %53.3'tür. Sağlık çalışanlarımız sağlık hizmetimiz ihtiyaca cevap verecek güçtedir.”(RHA AJANS)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.