banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Akçakale Devlet Hastanesinde ilk göz ameliyatı yapıdı



Hastane Başhekimi Dr. Yılmaz GERGER Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Akçakale Devlet Hastanesi'nde, gerekli cihazların satın alınması ile birlikte hızla katarakt ameliyatları yapılmaya başlandı. Böylelikle, artık katarakt ameliyatları için Şanlıurfa Merkez Hastanelere gidilmesine gerek kalmadığını belirten GERGER, hastane bünyesinde yer alan mevcut ekip ve ekipman ile katarakt ameliyatlarının başarıyla yapılabildiğini ve 3 hastanın katarakt operasyonu geçirdiğini söyledi.

Dr. Özcan: ‘’Katarakt; gözün saydam olarak bulunan merceğinin çeşitli nedenlerle saydamlığını kaybederek buna bağlı görmenin azalması ile sonuçlanan göz rahatsızlığıdır. %90 yaşa bağlı ortaya çıkar. Kataraktın belirtileri; bulanık görme, çift görme, akşamları görmede zorluk yaşanması ve derinlik hissinin kaybıdır. Kataraktın tek tedavi yöntemi cerrahidir. İlaç tedavisi yoktur. Hastanemizde halk arasında ’lazer ile katarakt ameliyatı’ olarak da bilinen, ultrasonik FAKO yöntemi ile katarakt ameliyatları yapılmaya başlanmıştır. Ameliyathanemizde kullanılmaya başlanan en son model cihazlar ile hastalarımıza güvenli ve kaliteli ameliyat hizmeti sunmaya başlamış bulunmaktayız ‘’ diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.