banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Ahmet Bulut; Tıbbi Cihaz Sektörünün Önemini Ne Zaman Anlayacağız!!!



Güneydoğu Medikalciler Derneği başkanı Ahmet Bulut yaptığı açıklamada; '

"Bu yılın başından bu yana hayatımıza giren, tüm dünyanın ekonomik ve sosyal olarak etkilendiği, hayatımızda bir çok değişikliğe neden olan eşi benzeri görülmemiş bir virüsle mücadele etmenin zorluklarını ülke ve sektör olarak ciddi anlamda yaşadık, yaşıyoruz.  Covid-19 döneminde tıbbi cihaz sektörünün öneminin anlaşılması sektörümüz İçin olumlu bir gelişme, ancak sektör kamudan alacaklarını almakta gerçekten zorlanıyor. Devletimize güvenmeyecekte, kime güveneceğiz.  4-5 ayda ödenmesi gereken ödemelerin 15 ay geçmesine rağmen ödenmemesini sektöre neyle anlatalım.''

Başkan Ahmet Bulut sözlerine şöyle devam etti: "Covid-19'da Sağlık çalışanları gibi durmaksızın çalışan sektöre görülen bu uygulama revamıdır. Tıbbi cihaz sektörü devletten hibe istemiyor. Bize gelen her meslektaşımız devletimizden hibe istemiyoruz. Bize alacaklarımızı ödesinler biz her türlü yatırıma ve ürün tedariğine hazırız diyorlar. Bizim gücümüz her türlü yerli ürün üretimine yeterdir. Yeter ki alacaklarımızı alabilelim diyorlar.''

Bulut: "Sektör olarak Kamu'dan beklentimiz sektörün geciken ödemelerin bir an önce yapılarak önünün açılmasıdır. Zamanında ödeme olmadığında sektördeki firmalarımız bankalar yoluyla finans ihtiyaçlarını gidermeye çalışmakta ve kazandığını faiz olarak bankalara vermektedir. Bu da sektörün yatırım yapmasına engel olduğunu, yüksek fiyatlı alımlar için hem kamu hemde firmalarımızın büyük zararlar gördüğünü, zamanında yapılacak ödemelerle birlikte ürün üretimi, yatırım ve fiyat düşüşlerini net olarak görebileceğiz." 

''Covid-19 döneminde  Sağlık Bakanlığımız , Bakanımız Fahrettin Koca'nın çalışmalarını yakından takip ettik. devletimiz çok güçlü, bir çok Ülke'ye göre sağlıkta çok öndeyiz. Bu önderliği Tıbbi cihaz sektöründe de görmek için ne olur bu ödemeler bir düzene girsin. Meslektaşlarımızın halini gördükçe üzülüyoruz.  Bakanımız Fahrettin Koca'nın bu sese kulak vereceğine yürekten inanıyorum. Covid-19'ın bir an önce hayatımızdan çıkmasını diliyorum. Halkımızdan ricamızda ne olur bu virüsü ciddiye alın. Maske, mesafe ve hijyene lütfen dikkat edelim diyoruz.''Dedi.

Esra Kuş /urfaradikal.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.