banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

63. İLERİ KARDİYAK YAŞAM DESTEĞİ KURSU HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE YAPILDI

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi başarılı hizmetlerinin yanında aynı zamanda eğitim çalışmalarına da önem veriyor. Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)'in 63. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (CPR- ACLS), Şanlıurfa Harran Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Acil Tıp Uzmanları Derneğinin (ATUDER), İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritim tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, video laringoskop, otomatik eksternal defibrilatör uygulamaları ve senaryolarla uygulamaları yapıldı.

2020 yılında güncellenen American Heart Association (AHA) yeni Resüsitasyon Kılavuz kurallarına uygun olarak verilen kursa, il merkezinden ve çevre illerde görev yapan çok sayıda katılımcı katıldı. 

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander’in açılış konuşmasının yapıldığı kursta, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan yapılan organizasyonda Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander’e plaket takdim ederken, seminere katılan katılımcılara da katılım sertifikası verildi.

Başhekim Dr. Kırhan, “Eğitim seminerine katılan herkese teşekkür ederken, bu gibi eğitim seminerlerinin devam edeceğini ve Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak her türlü katkıyı sunacaklarını ifade etti. 

Prof.Dr.Başar CANDER; “Şanlıurfa’da Acil Tıp Asistanı eğitimine katkı verme konusunda ATUDER olarak elimizden gelen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.”dedi.
Misafirperverliklerinden ötürü  Başhekim Doç.Dr.İdris Kırhan’a, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr.Öğrt.Üyesi İbrahim Halil YASAK’a ve Dr.Öğrt.Üyesi Ramazan GİDEN’e teşekkür etti.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde, kurs sonrası yapılan yazılı ve uygulamalı sınav sonrasında; Dr. Ahmet Celal Özsoy birinci, Dr.  Şamil Altay Besler ikinci ve Dr. Berfin Nazlı Torun ise üçüncü olurken, dereceye girenlere çeşitli hediyeler ve plaketler takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.