banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

6. Helal Expo Fuarı devam ediyor

GİMDES öncülüğünde bu sene 6.sı düzenlen Helal Expo Fuarı 4. Gününde Helal ve Tayyip ürünler konferansı ile devam ediyor.

Kongre, sempozyum, çalıştay ve şuralarla birlikte ulusal-uluslararası gıda profesyonelleri ve devletin zirvesini bir araya getiren Helal Expo Fuarı 4. günde helal kesim ve sersemletme ile ilgili konular işleniyor.

Helal ve sağlıklı (Tayyib) ürünlerin tüketilmesi noktasında bilinç oluşturulması amacıyla GİMDES’in desteği ile projelendirilen 6. Helal Expo Fuarı, sektör aktörlerinin bu dev pazarda hak ettiği yeri almasını hedefliyor.

4 gündür devam eden fuarda çeşitli ülkelerden gıda, içecek, ilaç, lojistik, katering, kozmetik, medikal ürün, temizlik ve hijyen malzemeleri, İslami tekstil, tesettür giyim ve hac malzemeleri alanında 200’den fazla marka bulunuyor. Gıda giyim ilaç ve turizm gibi geniş bir sektörü barındıran helal pazarı dünyadaki büyüklüğü 860 milyar doları aşıyor.

İki gündür devam eden Helal ve Tayyip ürünler çalıştayında Tıp ilaç ve kozmetik ürünlerde sorun ve çözümler konuşuluyor. Çeşitli ülkelerden konuşmacıların katıldığı çalıştayda yurt içinden ve yurt dışından birçok katılımcı bulunuyor.

Çalıştay Dr. Abdülmecid Katma ‘nin sunumu ile başladı. Aşılar hakkında bilgi veren Katme,  İslami ve tıbbi analizler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.  Ayrıca  Dr. Muhammed Wace,  Dr. Hun Jhun,  Doç. Dr. İker Alat ve Atilla Yılmaz birer sunum yaptı.

Tıp İlaç ve Kozmetik ürünlerde sorun ve çözümlerin konuşulduğu çalıştayda fıkıhta ve bilimde istihale konularının yanında Helal Turizm de konuşuldu.

Yeni saat uygulaması ile bazı katılımcıların çalıştaya geç katıldığı görüldü. Kesimde ve bayıltmada yeni gelişmelerin sunulduğu çalıştayın 2. Gününde bayıltmada bazı gerçekler tartışıldı. Avrupa parametrelerine göre şoklama yapıldığını ifade eden Dr. Albarazi, şoklanmış hayvanların ölmüş olduğunu bundan dolayı ölen hayvanların da haram olduğu söyledi. (M. Zeki Aygur- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.