banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Nöbetçi Eczane Çilesi!

2 Milyona yakın nüfusu ve 500 bin Suriyeliyi barındıran Şanlıurfa'da nobetçi eczane sıkıntısı yaşanıyor.

Merkez nufüsü 1 milyonun üzerinde olan Şanlıurfa'da hafta sonları ve akşam saatlerinde sadece 6 eczane nöbetçi olması sıkıntıya neden oluyor. Normal zamanda zaten sıkıntı olan nöbetçi eczanelerde ilaç alma işi, son zamanlarda ortalıkta dolaşan grip salgını nedeniyle adeta çileye dönüştü.
Sadece Şanlıurfa'da değil aynı sıkıntı ilçelerde de yaşanıyor. 250 bin nufüslü Siverek'te sadece bir eczanenin nöbetçi olması vatandaşlar acısında çileye dönüşüyor. 

VATANDAŞ İLAÇ ALAMIYOR!

Gece bir hastası olan Mehmet kahraman ilaç alamadığından yakınıyor. Kahraman; Hastamı hastaneye götürdüm. Hastaneden çıktım ilacımı almaya gittim. Eczaneye gittim uzun bir kuyruk vardı. yaklaşık yarım saat belmememe rağmen sıra gelmeyince ilacımı almaktan vazgeçtim. Eve geri döndüm. Hastanede serum takıldığı için hastamızı biraz iyi oldu. ilaç almayı da sabaha bıraktım. ya hastaneden serum takılmasaydı ne olacaktı. yetkililer bir an önce buna bir çare bulsunlar. Urfa'da yüzlerce eczane var. Nöbetçi eczane sayısı neden artırılmıyor" diye dert yandı.

SIKINTI MEDULA SİSTEMİNDEN KAYNAKLANIYOR

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Şanlıurfa Eczacılar Odası nöbetçi eczane sıkıntısı olmadığını, sıkıntının medula sisteminden kaynaklandığını açıkladı. Eczacıları odası açıklmasında; "Nöbetçi eczanelerde medyada gösterilen hasta kuyrukları, nöbetçi eczane eksikliğinden değil medula sisteminden kaynaklanıyor." dedi.

Şanlıurfa ve tüm ilçelerde günlük olarak 16 nöbetçi eczane bulunuyor.

www.baliklligol.com /ÖZEL HABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.