banner2

Son günlerde Kobani’deki PYD  IŞİD  arasındaki yaşanan çatışmaları dolayısıyla öfkelenen gruplar, derin güçlerinde yönlendirmesiyle her tarafta ortalığı savaş alanına çevirdiler.

Gerekçeleri ise Türkiye’nin IŞİD’de destek verdiği yolundadır.  Bunun için gösterdikleri kanıt ise yakalanan MİT tırlarıdır. Ki o tırların insani yardım taşıdığı söyleniyor. Kaldı ki silah taşısa bile o tırların istikameti  Türkmenlerdi!.. bir de kelli felli adamlar; “Türkiye yardım etmiyorsa bunu ispatlasın” diyorlar. İftira atılıyor ama iftira atan iftirasını ispatlamıyor, iftiraya uğrayana ispat et deniliyor. Hangi mantığa göre ise!..

Bakın Londra merkezli  “Conflict Armament Research’’ adlı bir kuruluş alanda 4 ayrı çatışma bölgesinde farklı silah tiplerine ait, kimi küçük kimi büyük kalibreli toplam 1700 ayrı mühimmat toplanmış. Ve enverterinin hangi ülkeye ait olduğunu araştırmış.

Belki size ilginç gelecek ama CAR’nin topladığı 1700 adet mühimmatın 492 adedi Rus veya Sovyet yapımı. Rapora göre IŞİD’in kullandığı mühimmatın ikinci büyük kaynağı ise Çin. toplanan mühimmatlarda Rusya’nın ardından Çin üretimi 445 adet kovan var.

Ama asıl büyük sürpriz, IŞİD’de bulunan mühimmatın önemli bir bölümünün de ABD kaynaklı olması. Ve daha da ilginci, bu mühimmatların önemli bir bölümünün ABD ordusuna ait Missouri’deki bir tesiste üretilmesi. IŞİD’in kullandığı ABD üretimi mühimmatın bir bölümü de California merkezli özel bir şirket olan Sporting Supplies International üretimi. Çok az miktarda da İran, Bulgaristan gibi ülkelerden gelmiş silah ve mühimmatlar da CAR’ın raporuna girmiş. Raporda Türk malı mühimmatlar görülmüyor.

Türkiye’nin resmi makamlarının defalarca ret ettiği halde inanmayanlar bu raporun sonuçlarından sonrada inanmayacaklar..

Zaten onların amacı gerçekler değil. Asıl amaçları Türkiye’yi Suriye’ye çevirmektir. Ülke yangın yeri olacak. Her tarafta kan gölüne dönecek, ancak o zaman bu kan vampirleri mutlu olacaklar. Ve ancak o zaman inanacaklar...

Baksanıza günlerdir her tarafı yağmalıyorlar. İçlerinde aklı selim biri çıkıp; “biz Kobanide olan Kürtlerin öldürülemesi ve saldırıya uğraması için tepki gösteriyoruz, ama bu tepkimizi bir başka Kürt kardeşimi öldürerek, malını yapmalayarak, dükanını ateşe vererek veriyoruz. Bu nasıl bir çelişki” demiyor.

 

Arkadaş sen gerçekten Kürtler için bu eylemleri yaptığını düşünüyorsan, 170 bin kürt şu an Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ve devlet onlara sahip çıkmış sende onlara sahip çıkan bu devlete teşekkür et!..

 

Arkadaş sen gerçekten Kürtler için bu eylemleri yaptığını düşünüyorsan, sırf dindar olduğu için bir başka kürt kardeşinin malına canına saldırıyorsun, Müslüman kürt kardeşinin başını taşla ezeceksin sonra IŞİD’de küfrediyorsun!. Buna kargalar dahi güler.. Irak’taki yezidi Kürt için yaygara koparacaksın ama yanıbaşında müslüman Kürd’ü katleceksin. Bu ne yaman çelişki? Kürt olunca hiç bir inanca bakmadan sahipleniyorsun! Tabi, müslüman  kimlikli kürt hariç!..

 

Arkadaş sen gerçekten Kürtler için bu eylemleri yaptığını düşünüyorsan, kamu malına zarar vermeyeceksin. Sen bütün kamu binalarını yaksan da IŞİD’de bir zararı olacak mı?

 

Ama Arkadaş sen gerçekten Kürtler için bu eylemleri yapmıyorsun ki, eğer kürtler için yapmış olsaydın Kürtlerin varlığını kabul eden ve en büyük açılımlara imza atan AK Parti’ye Türk Miliyetçisi olan MHP’den daha fazla kim beslemezdiniz. Son yorumu da okuyucuya bırakıyorum...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.