banner2

Maneviyatın zirve yaptığı, 11 ayın sultanı Ramazan’ın gelişi ile birlikte barış, kardeşlik, huzur, yardımlaşma, kaynaşma vs birlik ve beraberliğin işaretleri konuşulmaya ve uygulanmaya başlandı.

 

Ramazan ayı maneviyat yükseldiği ve ibadetin en yüksek perdeden yapıldığı, ibadetin karşılığı olan sevabın da en üst derecede karşılık gördüğü manevi dönemdir.

 

Yozlaşan ahlaki yaşam tarzımız, Ramazan’a da sirayet etmiş gibi görüyor.

Sözde Ramazan ayında “Etkinlik(!)” düzenleyerek maneviyatın yükselmesine katkı sunan belediyelerimiz sinsice Ramazan ibadetini baltalıyorlar.

 

Bakın size bir iki örnek sunmak istiyorum.

 

Türkiye’nin en kapsamlı Ramazan Şenlikleri(!) bu yıl Adana Büyükşehir belediyesi düzenliyor.

 

Adana’da Ramazan’ın üçüncü günü 20.30’da başlayacak olan etkinlikte “Özcan Deniz” beklide Ramazan ayına hürmeten, “Bi Dudaktan” şarkısını okuyarak 

balık rakı roka var soframda kuşlarda ötüşüyor dallarda

bi şarkı söylüyor kız fonda bir sen yoksun ortamda

bi üzüldüm bi üzüldüm bi hüzünlendim sorma bi açıldım bir kapandım duygusal bağlamda

yağmur yağacak diye korkumdan bulutları topladım akşamdan yıldızları kırptım ardından sonra meze yaptım kahrımdan

bi dudaktan bi yanaktan bi gıdıktan öperdim

şimdi burda olsan bunu da affederdim” diyerek 19: 53’te iftarını açan Adanalıları mest edecek. Dolayısıyla teravihe gitmeye gerek kalmayacak.

Özcan Deniz, “Murat Kekilli”, “Nuray Hafiftaş”, “Muazzez Ersoy” , “Coşkun Sabah

Ve yerel sanatçıların programları iftardan sonra, teravihten önce düzenleniyor.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise yerel ve ulusal sanatçıların konserler vereceği ve Hacivat – Karagöz oyunlarının sergileneceği etkinlikleri 21:30 olarak belirledi. Böylece “ya teravih yada konser” tercihini yapmak zorunda kalacaksın.

 

Şanlıurfa Belediyesi ise bu konuda geçen yıllara oranla daha esnek davranmış. Etkinliklere sanatçılar(!) davet edilmezken, etkinlikler teravihten hemen sonra başlaması hassasiyeti fark ettirdi.

 

Yani siz siz olun her etkinliğe gelmeyin. “Altın kase içinde ağu” sunabilirler. “Cehennem yolu iyi niyet taşları ile örülü olduğunu” da unutmayın.

 

İLGİLİSİNE

Büyük sahtekarlar küçük ayrıntılarda doğrucudur. (Anonim)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.