banner2

Başı rahmet, ortası magfiret, sonu Cehennem ateşinden azat olan Ramazan Ayı 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlıyor.
Rabbim bizleri kavuştursun. Kuransız, Sünnetsiz, Fıkıhsız yaşam tarzımızla bir Mubarek Ramazan ayını idrak etmiş olacağız. İnsanlığın kurtuluşuna vesile olsun. Ramazan ayı Ayı gelince, Cehennem kapıları kapalı, Cennet kapıları sonsuza kadar açıktır.
Şeytanlarda zincirlere vurulmuştur. İnsan şeytanı geçmemiş, şeytanlaşmamışsa, Şeytanın şerrinden Allah'a sığınırız. Abdest, Namaz, Orucumuzu bozan şeyler olduğu gibi,İmanımızı bozan şeyleri de bilmek farzdır. ibadetlerin özü budur. Ebu Cehili anlayışla Allah göktedir yer yüzüne karışamaz anlayışı Allahın her şeye hükketme sıfatına isyan etmedir.
Müslümanlar Ramazan ayına kavuşmayı, feyiz ve bere ketinden istifade etmeyi  sabırsızlıkla beklerken, bir yandanda insanlığı: Siber, biyolojik, kimyasal Nükler tahdidi tehdit ediyor. Temel gıda maddelerinin sekteye uğramasıda bir tehdittir.

Tarım ülkesi ülkemizin buğdayda (bakliyat) ette, Yağdadışa bağımlı olması yüz karasıdır. Maliyetler yüksek Çiftçide tarım işlerini bırakmak noktasında.. Allah kıtlık göstermesin tedbir bizden takdir Allah'ındır. Ramazan Ayı bir fırsattır hocalarımız, resmi gayri resmi etkili yetkililer; Gerek devlet gerekse fert bazında israfı, savurganlığı anlatmalıdır. Durum iyi gögörünmüyor. Milyarderler, para, mal stokçıları etkilenmeyebilir. Adaletsiz dağılım bizi bir damla suya,bir lokma ekmeğe muhtaç edebilir.Hafizallah...

Zenginle fakir arasında köprü vazifesini gören, vicdanla cüzdan arasındaki zekat genellikle Ramazan ayında verilir. Zekat ve fitreler fakire nakit olarak verilmelidir. Zekatlar tam verilirse fakir kalmaz. Ramazanda ki, Oruç sadece yememek, içmemek demek değildir.

Oruçta diğer ibadetler gibi, bizi kötülüklerden alıkoymalıdır. STK Kuruluşlarının çoğu ideolojik çalışsalar da, büyük bir görevi ifa ediyorlar. Bu görev hayır sahibi ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesidir. Hayır hasenat dağıtılırken, kesinlikle ayırım yapıl mamalıdır. Fakirin rencide edilmemesine özen gösterilmelidir. Borçluya, evlenemeyene, fatura, kirasını ödeyemeyenlere yardımlar nakit olarak yapılmalıdır.

Ramazan ayın da Kuran'ı kerimler tozlu raflardan indirilir tüm Camilerde mukabeleler okunur. Çok güzel sevap getirici bir amel, Okunan kuranın dinleyenlere ne diyor anlatılmaması bir garabettir. Camiler iman dolum testisleri ise, gelenlerin acıkan ruhları doyumla dönmeleri haklarıdır. Rabbim mübarek Ramazan ayının feyiz ve bereketinden istifa de etmeyi nasip eylesin.Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.