banner2

Cennette, Cehennemde Allah'ındır. Tercih hakkı insana bırakılmıştır. Üstat Bediuzzaman "Cennet ucuz değil,Cehennemde lüzumsuz degil."  Der.

Ynus Emre'de "Cennet Cennet, dedikleri bir kaç köşkle bir kaç huri, isteyene ver onları bana seni gerekseni" Cennet, Cehennemi hak etmek için yapılacak ameller, Kuran'ı kerim, Kuran'ın tefsiri Hadisi şerifler ve Fıkıhta beyan edilmiştir.

Yol ikidir Hak ve Batıl. Hak yolda yürümek Cennet aşıklarının yoludur. Müslüman olup batıl yolda ısrar edenler ise, şeytani düşünceleri rab edinenlerdir. Hiç bir insan kusursuz değildir. Masumda degildir. Af etme yetkisi Allah'a mahsustur. O,Rahman ve Rahimdir.

Dünya Ahiretin tarlasıdır. Kim ne ekerse Ahirette onu biçecektir. Ülkemiz ve Dünya bir buhran geçiriyor. Depremler, hastalıklar, seller, yeller yani tabii afetler. Bunlara ilahi diyoruz. Birde savaşlar, işgaller var  savaşların sebep olduğu ölümler, yıkımlar yetimler, gözyaşı, yokluklar var. Bunlarda sözde Demokrasi havarilerinin eser ve marifetleridir. Mevla iki musibettende insanlığı kurtarsın.

Uluslararası sözde Ceza mahkemesi Rusya Lideri Putini Ukrayna'ya haksız savaştan tutuklama kararı vermiş. Vay be, demek Dünyada Adalette varmış. Ey katiller, siyonizmin emici hortumları; Irak ve Afganistanı haksız yere işgal eden,milyonlarca insanları öldüren, geride gözyaşı talan bırakanlara kim hesap soracak?

Dünya'da hakları alınmayan mazlumların hakları Ahirette Mahkeme-i kübrada söke söke alınacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok.

6 Şubat 2023 Ülkemizde deprem,14 Mart'ta da sel felaketi oldu.Yıkım çok ağır ölümler var yaralılar var. Milyonlarca mazlum insanlar var. Güç nisbetinde yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Deprem bölgesinde çok acı dramlar var. Maraş'tan bir egitimci anlatyor. Özel bir yurtta 117 Öğrencim vardı. Depremde 92'sini kayıp ettim. Bir zengin ekranlara çadırdan anlatıyor. Benim bir binam, çok sayıda son model arabalarım ve fabrikam vardı hepsi gitti şimdi çadırdayım bir ekmeğe muhtacım (Basından) Bu acılara canmı dayanır? Yürek yakan acılar ki daha bunlar devede kulak. Allah sabır versin yardım etsin.

Ramazan Ayı infak ayıdır. kese ve kasalar açılmalı yardımlar yapılmalıdır. Teknolojinin nimetlerinden yardım alacaklar hemen İban atıyor. Buna çok dikkat etmeliyiz. Yardım toplayanlar hesap vermeyi de bilmeli, zan altında kalmamalıdır. 11 ilde meydana gelen depremde tüm binalar sarsıntı geçirmiş insanlar halen devam eden artçı derpremlerden sağlam binalarında bile diken üstünde büyük bir korku, panik var.

Ramazan ayında gelenek haline gelen fakire Ramazan Ayı koli yardımları devam ediyor. Dert edinen, emek veren, yardım edenlerden Allah razı olsun. Ancak: Zenginin fakirin ev ihtiyaçlarını tespit etme yetkisi olmasa gerek.Yardımlar nakit fakire verilirse daha ahsendir diye düşünüyorum.

Cennet ehli olmayı, iyi ameller işlemeyi Rabbim Cümlemize nasip eylesin Vesselam......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.