banner2

                                                     

Ramazan Ayının gölgesi üzerimizdedir,6 Mayıs 2019 Pazartesi günü Oruçlu olacağız inşallah, Ramazan Ayında kutsal beldelerdeyim. Allah her kese nasip eylesin. Ramazan ayında Mekke ve Medine’de teravihler hatim ile kılınır. Genellikle kadın erkek her Müslüman iştirak eder. Fitne asrında kadının evinde Namazını kılması daha efdaldır diye Âlimlerimizin görüşleri var. Kadınlara Cuma Namazı farz olmadığı halde o izdihamda kadınların Cuma Namazında Kâbe’ye akın etmesi ayrı bir olumsuzluktur. Kimseye gitme diyemiyorsun. Günler akan sular gibi geçiyor. Hayat yolculuğumuz günah bataklığında geçiyor. Beşeri sistemler günah bataklığının üreticileridir. Taşeronları ise yayıcıdır. Günahları temizleyecek ibadetlerdir. İslam’ın beş şartından biride Ramazan Ayında tutulan oruçtur. İnsanoğlu kudurgandır. Çoğu zaman hayatını günahlarla geçirir. Azgın nefislerin ıslahı oruçla, açlıkla ancak mümkündür.
Kuranı Kerimde orucun Farz oluşu Fazileti anlatılır. Oruçla ilgili çok hadislerde mevcuttur. Ramazan ayını hafife almak, Orucu inkâr etmek küfürdür. Ramazan Ayı Rahmet Ayıdır. İçinde Bin aydan daha hayırlı  kadir gecesi bulunmaktadır. Kadir gecesi bin Aydan hayırlıdır. Bin ay İnsan ömrünün 80 Yıllığı demektir.

Kuranın inişi kadir gecesinde olmuştur. İnen bu Kuran okunmalı, anlaşılmalı, yaşanmalı ve anlatılmalıdır. Başta ülkemizde olmak üzere her Ramazan ayında bir Ay Ramazan ayında Camilerimizde hafızlarımız mukabele okur Cemaatte bir ay boyunca dinler. Çok güzel bir amel olmakla beraber, bir ay boyunca okunan kuran ne diyor biraz anlatılsa kuran iklimine daha uygun olur düşüncesindeyim. tutulan oruç sayesinde şeytanlar bağlanır, Cehennem kapıları kapanır. Cennet kapıları sonuna kadar açıktır.

Oruç geçmiş ümmetlere de farz kılınmış, Ümmeti Muhammed’e belirlenen Oruç Kıyametin kopacağı ana kadar devam edecektir. Tüm İbadetlerin gayesi Kötülüklerden arınma olduğu gibi, Oruç tutanında günah kirinden arınması gerekir. Yakup AS mın on iki oğlu vardı bunların içinde en çok Yusuf AS. Mı severdi aynen bunun gibi Yılda on iki Ay var Allah’ın en çok sevdiği Ay Ramazan ayıdır. Orucun çok hikmetleri var oruç en büyük şükür silahıdır. Yeryüzüne serilmiş Allah’ın nimetleri çoğu zaman gafletten kıymeti bilinmez. Oruç sayesinde iftar zamanı bir tas çorbanın hatta kuru ekmeğin, bayat yemeğin değeri paha biçilmezdir. Şeytanı def etmenin, Nefsin tuzağına düşmemenin, şehvetin doymaz azgınlığına kapılmamanın en büyük iti gücü oruçtur. Oruç denilince sadece yememek, içmemekten ibaret değildir. Tüm azalarla oruç tutmak lazım ki, bereketi dağılmasın. Hem oruç tut hem yalan söyle, gıybet et, keseye, kasaya, mideye, haram indir, kem gözle başkasına bak, bu anlayışla tutulan orucun sevabı çok azdır. Ramazan ayında gösterişe meraklı bazı zenginler güya fakirlere iftar açtırmak için iftar çadırı kurar, iftar zamanı fakirlerden çok zenginler mevcuttur. İftar yemekleri verilirken gösterişten, reklamdan kaçınmalıdır. Müslümanlarca zekâtlar çoğu zaman Ramazan ayında verilir. Verilecek zekâtlar fakire, borçluya, miskine nakit olarak verilmelidir. Ülkemizde geçmiş yıllara nazaran keyfi oruç tutmayan, açıktan Oruç yiyenler hayli çoğalmıştır. Bunun başını gençler çekiyor. Gençliğimizde bir başıboşluk var. Teknoloji gençliği narkozlamış. Elin gâvuru ülkemize turist olarak gelir mabetleri, kutsal yerleri ziyaret ederken bayanları hemen başını örterler bir saygı gösterirler. Dünyevileşmiş, çarpık Eğitimin, modanın. Sözde çağdaşlığın kurbanı olan adı Mehmet, Fatma olanların açıktan, meydan okurcasına oruç yemeleri oruç tutmamaları ülkemiz adına çok acı bir tablodur. Gençliği bu hale getirenler utansın. Geçen günlerde Öğrencisi tarafından Gebze’de bir müdür yardımcısının katledildiğini basından okudum. Bu fotoğraf Maddeci eğitimin gençliği ne hale getirdiğinin göstergesidir. Gençliğe önce Ahlak ve maneviyat verilmedikten sonra tüm çabalar boştur. Bir araba tamirciye götürülür bir yıllık bunun bakımını yapın denir bu gereklidir. aynı zamanda. Oruçta tıpkı bunun gibi insanın fiziki olarak azalarının tamir edilme atölyesidir. Mide on bir ay hep dolu kalmış, Barsaklarla çalışmış istirahat etmesi, dinlenmesi gerekmez mi? Oruç hastalıklarında Panzehiridir. Oruç tutun sıhhat bulun diye dinimizin emirleri var. Oruç haramlara, isyanlara kalkan olsun. Ramazan Ayı Oruç Zillet içinde kıvranan Ümmet fertleri için kurtuluş vesilesi olsun.

Ramazan Kuran ayıdır. Ümmetin Kurana dönmeyi nasip etsin âmin vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.