banner2


Bu ifadeler ayet ve Allah'ın sıfatlarındandır. Rahman sıfatı Dünyaya bakar ki, her şeye aynı mesafededir. Adalet sıfatının tecellisidir. Dünyada Rab: inanan inanmayana bu sıfat gereği herkese rızık verir. Yağmur verir. Güneş ile herkesi aydınlatır. Gece, gündüz, sıhhat, hastalık, bolluk, kıtlık, sel, yel, Depremi de verir.

Dünyada herşeyin akıl ile çözülemeyeceğini ilim sıfatı ile bilen Rab; ilahi mesajlarını Vahiyle gelen kitapları peygamberleri vasıtatası ile ümmetlere göndermiştir. İlahi mesajları rehber edinenler dünyada izzetle, nefis, şeytana kul olanlar ise; zilletten açlıktan, kölelikten kula kul olmaktan, kemirgen,sömürgenlerden, zulümlerden kurtulamamışlardır.

Bu hal ister Müslüman, ister gavur olsun farketmez yeryüzü sofrasını Rab; ayırım yap madan herkese açmış şart koymuş yanaşmanız, istifadeetmeniz Meşru olsun demiş,ancak; Kapitalizmin hortumları emerek, sömürerek insanları sınıflara ayırmış, milyarderler çoğalmış, karunlaşanlar toplumlarda huzur, ümit, bırakmamıştır. Dünya sermayesinin %80 i bunların elinde %20 ise köledir. 

Dinle, Irkçılıkla, yalanlarla, asimilasyonlarla, istibdatla, korku ile kandırılmaktadır. Kandırılanlara da şair ne güzel cevap vermiş. "Celladına aşık olmuşsa bir millet, ister ezan ister Çan dinlet ,itiraz etmiyorsa sürü gibi illet, müstahaktır ona her türlü zillet." (Ömer Hayyam'a atfedilir.) Devletlerin, yönetenlerin asıl görevi; Yönetilenlerin Akıl, mal, can, Din, nesil (Namus)larını korumaktır.

Tüm insanlarda Akıl büyük nimet iken, Dünya yapay zeka ile uğraşıyor.Teknolojinin zirve yaptığı asrımızda çoğunluğu sermayeye zorbalığa, güçlüden yana acımasızca hizmet veriyor. Zengini zengin, fakiri fakireden soygun düzenlerine su taşıyor.

Yer yüzünde yaşayan herkes nimet külfette eşitken, zorbalarca Allahın Rahman sıfatına kafa tutuluyor. Dünya ve ülkemizde huzur, refah, her kesin insanca yaşanması isteniyorsa kişileri değiştirmek seçimler yapmak bir şeyi değiştirmiyor, Koflaşmış politikalar değişmedikçe hiç bir şeyin değişeceğine inanmıyorum.

Ülkemizde seçim oldu. Muhalefet  ve iktidar seçmene vaatlerde bulundu. Sandıktan tekrar iktidar çıktı. Zafer nutukları atıldı. Bir hafta geçmeden zam rüzgarına tutulduk. Allah'tan Rahman sıfatı varken haklarımızı yiyenlere gücümüz yetmiyorsa Haklarımızı alacak Mahkemei Kübra var.

Allah'ın Rahim sıfatına gelince: oda Ahirete bakar. Dünyada çevirilen dolaplar Ahrette yoktur. Her kes ameli ile başbaşadir. Azapları görünce pişmanlıklar fayda vermeyecektir mevkiler makamlar, saltanatlar, ilahlık taslamalar, yalanlar, korumalar, hesap vermekten kaçmalar, kimlikler, kibirler, varlıklar, rozetler, dünyalıkların hiç biri cezanın karşılıksız kalmayacağı azaptan kurtulmalarına mani olmayacaktır.

Rahim sıfatı Ahirette sadece inananlara bakar ve hastır. inanan ne kadar günahkar olursa olsun Ahirette cehennemde azabını çektikten sonra asıl mekan Cennete girecektir. Rabbim bizleri Rahman ve Rahim sıfatlara haiz olan kullarından eylesin.Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.