banner2

Ülkemizde belediye seçimleri beş yılda bir yapılır. Milletvekili süresi ise dört yıldır. Her iki seçimde de seçenler seçilenleri belirlerler. Bir anlıkta olsa demokrasi gereği seçimler güzel bir şeydir. Seçenler oyunu kullanır seçilenleri seçer iş yapma sırası artık seçilendedir. İş yapan seçilenler çalışmaları ile bazen iz bırakırlar, toplum nazarında hayırla yâd edilirler. Tarihimizde örnekleri mevcuttur. Bazı seçilenler de vardır ki, nasıl olsa seçildim günümü gün edeyim düşüncesinde. Bunlar böyle düşünse bile halk bunların denetleyicisidir.

Ülke genelinde iki aya yakındır yerel seçimler yapıldı. Bu seçim ilimizde de oldu hepimiz gururlanarak ilçelerle birlikte Ak Parti 10 belediyeyi aldı. Bu partinin seçilen belediye başkanlarına bakışımız diğerlerine benzemez. Seçim öncesi verilen vaatleri pek göremiyoruz.

Bu güne kadar hep tebriklerle geçti. Tebrikleri bırakın halkın arasına karışın halkın sizden çok beklentileri var. Resmi bir evrak için alt kademeleriniz evrakı bir birine havale ile günler geçiriyorlar.

Daha tam oturamadık diyorlar:

Bu nasıl bir oturma şeklidir ki 50 günde oturulamıyor.

Hani bir Nisan itibarı ile her şey değişecekti?

Aslında değişen şeyler oldu…

Mesela, imza bekleyen projeler, alınamayan aboneler, belediyecilikteki denetimsizlik, başıboşluk, kirli sokaklar, Sivrisinek vızıltıları gibi değişimler olmuştur.

Bütün bunların bahanesi daha oturmadık…

Oturun kardeşim size oturmayın diyen mi? Var!!!

Fazla ayakta kaldınız lütfen artık oturun.  İlimizde bu sıralar inşaat sektörü ekonominin can damarı durumunda. İnşat sektörü şu an durma noktasında,  

 İmara açılmış alanlarda işveren işçi durma noktasında piyasada para yok dolayısı ile bu alanda çalışan büyük halk kitlesini mağdur etmektedir.

Oturun da yığınla bekleyen ilimiz sorunlarına çözümler bulmaya çalışın.

Oturun, mahalle arasında olan yaptıkları gürültü ile kulakları sağır eden, boya yaparken, demir doğrama sesleri nefesleri kesen, tiner ve vernik kokusundan halkı zehirlenmekten kurtarın. Bu kesim esnafı kesinlikle sanayi bölgesine taşınmasını sağlayın.

 Oturun lütfen, imara açılmış yerleri bir gezin görün yol yok, alt yapı yok, park yok, geçmişte Urfa’mız nasıl gecekondularla bezili ise yenileri eklenerek açılan imar yerleri köyü andırmaktadır bu sorunlara çareler arayın.

Oturun ve çözüm üretin, halk Ak Parti’ye % 62 oranında oy verdi dolayısı ile bu oylar sizlere verilmiştir. Halkın beklentisi daha modern, işsizlik oranı düşük, geliri yüksek yaşanılabilir bir şehir, bunlar için çalışın.

 Oturun, kör düğüm olmuş meseleleri çözün lütfen. Arsa sahipleri kazansın diye 250 Metrekare Arsaya neden? Üç kat yapım ruhsatı verilmiş düşünün ve çözüm üretin. Kafalar soru işaretleri ile dolu.

Oturun da işgal edilen kaldırımlarda yayaların yürümesini sağlayın.

Oturun ve kentsel dönüşüm için gerekli kararlar alıp büyük köyü şehre çevirmenin yollarını araştırın.

Oturun, toplu taşıma sorununa raylı çözümler bulup halkı rahatlatın.

Oturun lütfen, dar gelirliler için Tokiye yaptırılan konutları 5-6 bin TL verip teslimatta 35-40 bin TL ye satan karcılara değil, gerçek ihtiyaç sahipleri olan fakir fukara insanların faydalanmasını sağlayın.

Oturun sokak kadar geniş olan caddeleri genişletmenin yollarını araştırıp kent trafiğini rahatlatmanın çarelerini bulmaya çalışın.  On yıl sonraki trafiğin durumunu düşünün.

  

Oy almada nasıl sabırsızdınız hizmet almada da biz halk o kadar sabırsızız. Gelen gideni aratmasın çok eleştirilen Sayın Fakıbaba az da olsa yetersizde olsa bazı hizmetleri var. En büyük hizmeti genel olarak Urfa’ya parke döşeyerek çamurdan kurtarmıştır. İktidar partisi belediyeleri olarak ne projeniz varsa hemen hayata geçirin biz halk olarak görelim. Hayırlı hizmetlerinizi görmek dileklerimle… 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.