banner2


Bizi Rahmet Ayı Ramazan Ayına kavuşturan Mevlâya hamd  olsun.
İbadetler Müslümanın manevi gıdalarıdır. Insan ilahi kelam da zalim ve cahil olarak adlandırılır. İnsanın zalim ve Cahillikten kurtulması, melek lerden üstün olması, gerçek ibadet yap makla ancak mümkün olabilr.
İbadet ler Allah'a kulluktur. İnsan çok gaddar oldu ğu için açlıkla ancak terbiye edilebilir. oruç açlık sayesinde insanın şeytani düşünce ve fiillerini köreltir.

Dinimizde şehvet zebunu evlenmeyen, evlenemeyen gençlere bari Oruç tut, Nebevi telkinle ikaz edilir. Yılda bir Ay Oruç tutmak farzı ayndır. Keyfi olarak Oruç tutmamak, hafife almak büyük günahlardandır.

Adet gören bir kadın Oruç tutamaz,Namaz kılamaz, Kuranı okuyamayacağı gibi el bile süremez, görevli tahrifçi Feministlere  göre ise her şey mübahtır.
Bu akide sapıklıktır. Kimin Oruç tutacağı, tutmayacağı fıkıh kitaplarımızda açıkça anlatılmaktadır. Ramazan ayında ki,Oruç ganimet gibidir. Uyanık olanlara.Bir hadiste efendimiz S.A.V. "Kim sevabını Allah'tan umarak Oruç tutarsa geçmiş günahları af edilir." Buyrulur.
Bundan daha büyük ganimetmi olur. Ramazan Ayı Kuran Ayıdır. Bu ayda Kuran okunmalı,anlaşılmalı, yaşanmalı ve anlatılmalıdır.

Bu mübarek Ayda günaha girmemek için çoğulağım suyunu andıran çirkef ekranlardan yüz çevirmeliyiz. şairin dediği gibi iki musluk var birinden nur, birinden kir dediği internetin kir akıtan tuşuna elimiz değmemeli, gözümüz nazar etmemelidir.

Yalan, kul hakkına tecavüz sözde haberleri bile kulağımız işitmemeli gözümüz görmemelidir. Oruçlu iken,Bir şey yerken, içerken orucumuz nasıl bozuluyorsa, yalan, Giybet,i ftira, Suizan, kötü bakış, işitme de Orucumuzun sevabını götürür.
gerçek Oruç tüm kötülük ve günahlar için büyük bir kalkandır. Mevla gerçek Oruç tutmayı cümlemize nasip etsin. Oruç tutun sıhhat bulun...

Oruçlunun en mutlu anı iftar zamanıdır. İftarda ezan okunurken, Allahım senin rızan için Oruç tuttum. Senin rızan için orucumu açıyorum, Orucumu kabul eyle, Yarın ki Orucumada niyyet ettim demek en büyük servettir.

Oruçta sofralarımız sade olmalıdır. İsraftan kaçmalıyız. oruç bedenle yapılan ibadettir. Ramazan ayında keseler kasalar açılmalı, Fakir, fukara, borçlulara el uzatılmalıdır.
Devletten maaş aldıkları hal de, ister görevde, isterse emekli, fark etmez bu kesimleri fitre, zekata muhtaç edenler kul hakkını gaspten, mahkeme-i kübrada çetin hesap vereceklerdir. Destekleyen ve alkışlayanlarda suç ortaklarıdır.
Yöneticilik ateşten gömlektir. Gaddar, acımasız bir adaletsiz paylaşım var. Ahirette 7 sınıf insanın kurtuluşundan bahsedilirken, bu sınıflardan biride Adil devlet Başkanıdır. Kimse kendisini kalaylamasın. Ceberrut sistem ler çay kaşığı ile verirler kepçeyle geri alırlar  haksız vergi ve zamlarla mazlumun nefesini keserler....Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.