banner2

 

Özellikle yabancı memleketlerde yaşayan Müslümanların çok daha dikkatli olmaları gerekir. Zira İslam dini her zaman başka dinerin müntesiplerine heyecan getiren bir din olmuştur. Başka dinlerin mensupları ya Müslüman olmuşlar veya saygı duymuşlardır. Bunun bir tek amili vardır: Müslüman’ın dinine ve kendisine duyduğu saygı… Eğer biz bu saygıyı kaybedersek başkaları neden bize saygı duysunlar ki?
Nitekim bugün Batı Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde yaşayan gayrimüslimler eğer İslam’ı tercih etmiyorlarsa, İslam Düşmanlarının dinimizi kötülemelerinden başka bunun iki sebebi vardır: Birincisi, Müslümanların dinlerini yaşamamaları ve iyi bir örnek oluşturmamaları; ikincisi de, gayrimüslimlerin bize benzemek istememeleridir.
Amerika’nın Chicago kentinde yaşayan Müslüman bir adam, bir gün çarşıya gitmek için şehir içi otobüsüne bindi. Bilet parası için şoföre 10 dolar uzattı. Şoför paranın üstünü verdi, ancak bir dolar fazla vermişti. Adam yerine oturdu; parasının üstünü saydı; bir dolar fazla verildiğini gördü. Müslüman adam ilk etapta, “Bu parayı geri vermeliyim. Çünkü bu benim hakkım değil” dedi. Fakat bir an şeytan vesvese verdi ve: “Ne diye iade ediyorum ki? Bu adamlar zaten gâvur; Müslümanları sevmiyorlar. Bu parayı geri vermeyeceğim. Bu para bana Allahtan gelen bir ikramdır. Eve dönerken çocuğuma bir oyuncak alırım” şeklinde düşünmeye başladı.
Nihayet otobüs Müslüman’ın ineceği durağa gelmişti. İnerken, bir anda sağduyusu hâkim oldu; şoförün yanına giderek kendisine verilmiş fazla parayı iade etti. Şoför parayı aldı ve Müslüman’a, “Dostum, sen şu mahallede, filanca sokakta oturan Müslüman değil misin?” dedi. Adam, “Evet, ben oyum” dedi. Şoför, “Ben de sizin o mahallede oturuyorum. Çoktandır İslam’ı öğrenmek için mescidinize gelmek istiyordum. Fakat bir Müslüman’ı sınamak istedim. Bu amaçla paranın üstünü verirken sana bir dolar fazla verdim ve ne yapacağını merak ettim. Ama parayı iade ettin. Bu Pazar mescidinize geleceğim” dedi.
Müslüman adam şoke olmuştu. Az daha dinini menfaatine kurban ediyordu. Hiçbir şey söylemeden otobüsten indi ama felç olmuş gibi sağa-sola yalpalayarak yürümeye başladı. Tansiyonu düştü ve yere oturdu. Ellerini havaya kaldırarak, “Allah’ım! Az daha dinimi bir dolara satıyordum. Bir insanın senin dinine girmesine engel oluyordum. Beni muhafaza etiğin için sana şükürler olsun” dedi ve kendine gelip yoluna devam etti.
Bütün Müslümanlar bu adam gibi olmalıdırlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.