banner2

Her canlı ölümü tadacaktır. Dönüş Allaha’dır. Dünya fani ecel anidir. Dünya bir misafirhanedir. İnsan doğar, yaşar ve ölür. Ölüm yok olmak değildir. Ölüm ahrete ebedi doğuştur. İnsan yaratılanlar arasında Müstesna yere sahiptir. Kulluk bilinci sayesinde meleklerden üstün olduğu gibi, azgınlığı ile hayvanlardan daha aşağı bir dereceye düşebilir. Dünya ahretin tarlasıdır. İnsan dünyada ne ekerse ahrette onu biçecektir. Din, İslam denilince sadece Namazdan ibaret değildir. Hayatın tüm alanları Dinin emir ve yasakları ile donatılmalıdır. Dini, beşeri düzenlere uydurmakla kurtuluş olmaz. Dünyada yaşamak için her insanın (İnanan, inanmayan) yaşama hakkı vardır. İnsani ilişkiler kadim kitaplarda belirtilmiştir İnsan çok değerli bir varlıktır. Bizi öldürmeye gelen bizde diriliyorsa, İslam’dan nem kapmışız demektir.

Ühut savaşında Müslümanların sayısı azdır. Bu savaşta 72 şehit verilmiş. Okçular tepesini emre rağmen terk edenler olmuş, en önemlisi bu savaşta Allah resulünün dişi şehit olmuş, bu hengâmede Müşriklerden biri Allah Resulüne yaklaşır Ya Resulullah Bende savaşa katılayım mı? Demiş Allah resulü ise, hayır önce Müslüman ol, sonra savaşa katıl buyurmuş adam aynısını yapmış savaşta şehit olmuş. Allah resulünün şu müjdesine mazhar olmuş.” Az iş yaptı çok kazandı.”Buyurmuş. Sahihi Buhari Cihat bahsi 13. Dünyaya nice zalimler, katiller, Allahlık taslayanlar gelip geçti, isimlerinde, şan şöhretlerinde yeller esiyor. Yıkmak çok kolay yapmak ise çok zordur. Dünyadaki savaşların, ölümlerin, işgallerin, sömürünün panzehiri donanımlı Müslümanlardır.

Hak, Adalet, eşit paylaşım olursa İnsanlar niye asi olsun. Dünya kimseye kalmadığı gibi iyi kötüye de kalamayacak. Ecel zamanın dolmasıdır. Eceli gelen gidecek. Yeni doğanlar dünyada eskiler gibi hayat sürecek. Bir mütefekkir “ Bir Yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekin. On yıl sonrasını düşünüyorsanız Fidan dikin. Yüz Yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin der. Asrımızda Beşeri siyaset sarhoşluğu tüm değerlerimizi tarumar etmiştir. Tamire ihtiyaç vardır. Dünya atölyelerinde iyi çığır açan nesiller üretilmelidir. Lokmanı Hekim oğluna, “Yapacağın işi daha önce bunu denemiş, tecrübeli kimselere danış. Çünkü onlar kendilerine pahalıya mal olmuş, doğru görüşleri sana bedava verirler.” HZ. Ali ( R.A) “Çok konuşan çok hata yapar. Çok hata yapanın hayâsı azalır. Hayâsı azalanın takvası azalır. Takvası azalanın kalbi ölür. Kalbi ölen Cehenneme girer.

Toplumda yöneten, yönetilenler olur. Toplum idaresi bir emanettir. Yönetmede işi ehline vermek ilahi emirdir. Yönetimde ehliyet, liyakati gözetmemek yönetilenlere en büyük hakarettir, hatta hıyanettir. Rabbimiz buyurur.”Allah size emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Doğrusu Allah bununla size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki, Allah hakkıyla işitendir. Hakkıyla görendir.” Nisa S.A.59 Allah Resulü’de “ İş ehil olmayana verilince kıyameti bekle.” Buyurmuş. Sahihi Buhari ilim. 2  

Bir ülkede yokluk, yolsuzluk, adaletsizlik, kayırmacılık, israf, savurganlık ırkçılık, soygunculuk varsa liyakatsizlikten, işi ehline vermemededir. Ahrete İnanan bir insan niye ahrete günah hamalı gitsin. Madem ahirette dünyada yapılanlardan hesaba çekilme var, İnsan neyine güveniyor. Zilzal suresinde insanın ölümü gibi bu dünyanın da öleceğini haber verir. Üzerinde yaşadığımız dünya yarılacak, içindekiler üste çıkacak hallaç pamuğu gibi olacak, İnsan ne oluyor diyecek. Çıkacaklar şahitlik edecek, Zerre kadar iyiliğe mükâfat zerre kadar kötülüğe ise mücazat verilecektir. Öyle ise yarın ölecekmiş gibi ahirete hazır olmalıyız. Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin diyen dinimiz iyilik yapacak insanlara çok ihtiyaç vardır. Ölüm ölümsüzlük değil ebedi kalacak mekânda yeni bir doğuştur. Selamla kalın selamette kalın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.