banner2

Her canlı ölümü tadacaktır. Ölümden kaçış yoktur. Mevkiler, makamlar, varlıklar, rütbeler, zulümler ölümle son bulur. Akıllı insan ölüm ötesi için çalışandır. Ahiret için azık hazırlayandır. İnsan doğar, yaşar ve ölür. Şu fani dünyada bir gün ölecektir. Bu Dünya ölümüne dünyanın sonu denir Tüm canlı cansızlar böyledir. İnsanin ayrı bir özelliği var oda Allaha karşi kulluk görevidir. Çünkü insan eşrefi mahlûkattır. Hayat var olmadır dünyada canlı yaşamadır. Olum ise bu dünyadan Ahirete geçişle yer değiştirmedir. Gerçek anlamda Allah’ı Rab edinenler, kullukta kusur etmezler. İslamda Dünya Ahretin tarlasıdır. Dünya tarlasına ne ekerse Ahiret tarlasında onu biçecektir. Müslüman için dünya geçici, Ahiret ise ebedidir. Ölümle insan mezara konulunca ilk önce Allah’ın Gümrük memurları ile karşılaşacaktır. Bunlar nekir ve Münker melekleridir. Kabir insanin ilk hesaba çekileceği yerdir.

İnsan dünyada başıboş değildir. Her yaptığından sorumludur. Şu Ahir ve ağır zamanda Müslümanlar gaflet ve dalalet bataklığına saplanmışlardır. Dünya sevgisi, madde sevgisi her şeyin önüne geçmiştir. Olum çoğu insanin umurunda değildir. Ahirette yaptıklarımdan hesaba çekileceğim anlayışı çoğu zaman es geçilmiştir. Bu hesap vermede dünyalıklar hiç fayda vermezler. Ahirette hesap vermede avukatlıkta, barolukta, liderlikte, fayda vermeyecektir. Dunyada yaşantı öyle bir hal almış ki, Güçlü, guçsuzu yutmakla meşgul. Günlük hayatta İslami kurallar çiğneniyor. Helal haramlara riayet edilmiyor. Kutsal dini değerler çirkef beşeri siyasete kurban ediliyor. Soygun düzen koruyucuları Müslümanlara haklarını taksitle veriyor. Ölüm Allah’ın emri iken, İslam coğrafyasında her gün insan ölümleri var bu durum Müslümanların kaderi olmasa gerek. Baltacı Müslüman elleri İslam coğrafyasında Müslümanları katlediyor. Ellerindeki silahlar, baltalar din düşmanlarının, dünyada yaşamak her insanin hakkı iken, Müslüman’a yaşama hakki çoğu zaman tanınmıyor. Gâvur birlik, küresel güç oluşturmuş, Müslüman birlikten uzak, ümmet anlayışını çoktan kayıp etmiş.

Dünya’da yaşamak için dayanak ya AB veya Şanghay Beşlisine yaslanmakla olur diyorlar. İslam birliği diyemiyorlar D.8Leri hayata geçirmek sanki beşli çetenin icazetine bağlı. İnsan kani üzerinden menfaat umanlar, saltanat surenler, insan hayatini söndürenlerde bir gün ölecek. Ecel zamanın dolmasıdır, Ölümünde hayatında bir namusu vardır. Ecel yaratıcının emri iken, gavur eli ile ölmek çok acı olmakla beraber Müslümanlar için yüz karasıdır. Özbekistan başı bir zamanlar yirmi yıldan fazla Müslüman Özbek haklini yumrukla yönetti ve öldü. Halk Mezarına zarar verir diye mezarını bir avuç insan dışında kimse bilmiyor buda bir olum çeşididir. Allahlık taslayan zalimlerin şerrinden kurtulmak için Akdenizin sularında ölen insan çeşitleri de ölümün başka çeşididir. Yakin zamanda darbe teşebbüsünde bulunurken, ölen hainleri yer bile kabul etmedi, bence namazları bile kılınmadı, en yakınları bile sahiplenmedi ve yanaşmadılar. Broski katliamında ölenlerin ölüm nedeni, hala hafızalarda bir urdur. Hele Somada göçük altında can verenlerin olumu ise yürekleri dağlayan ölüm çeşididir Nazenin Yasin BÖRÜ ve arkadaşlarının ölümü ise tarihe not düşecek ölüm çeşididir. Yatağında ölmek varken, bu değişken ölümlerden neden insanoğlu ibret almaz.

Böylesi ölümler bile çok mide bulandırıcıdır. Bir zamanların diktatörleri Saddam ve Kaddafinin ölümleri herkesin malumu olduğu gibi birer ibret tablolarıdır. Gayesi ölüm, sömürme, işgal olan oluşumlar, insanlığa yaşama hakki tanıyamadı. İnsanın yaşama hakkini gasp etti. Bu insan imha fabrikası Siyonist oluşumları ve onların maşaları her Müslüman’ın tanıması lazımdır. İnsanlığa hayat hakki, yasama hakki bahşeden tek alternatif! İslam anlayışıdır. Hakkı üstün tutan görüştür. İnsanı kula kul olmaktan kurtaran ilkeleridir. Müslümanlarca Din düzen olarak kabul edilmedikçe, uygulanmadıkça Müslüman’ın hem dünyası hemde ölümü berbattır. İslamda veda hutbesi insanlığın kurtuluş reçetesidir. Maddeci eğitimle, zina, faiz, uyuşturucu karışımı, yönetim anlayışı ile İslam toplumu bir yere varamaz. Olsa, olsa Avrupa kapılarında bir elli küsür yıl daha bekler. Gerçi Sayın Cumhurbaşkanımız zaman, zaman bu din düşmanlarının insan katillerinin yaptıklarını yüksek sesle dile getiriyor. Zafer yakindir diyor bu söylemler ümit ederiz ki, söylemden ziyade eyleme döner inşallah. Kul hakki kutsaldır. İnsanin yaşama hakkı da kutsaldır. Kul hakki ile ahirete göçmeyi mevlam bize nasip etmesin. Eceli beklemeden, insani imha eden cellâtlara yuh olsun. Yaşam hakkini gasp edenlere veyl olsun. Dünya ve ahiret saadetimiz mutlu olsun. Mevlam hepimizi kula kul olmaktan kurtarsın. İmha vasıtalarımız cahiliye adetleri olsun vesselam. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.