banner2


Her canlı ölümü tadacaktır.Ecel zamanın dolmasıdır. Vakti gelen bu dünyadan göçecektir. Dünya sanki sevkiyat yeridir doğanlar, ölenler. Dünya büyük bir mezarlıktır. Dünya Ahiretin tarlasıdır.

İnsan Dünyada ne ekerse Ahirette onu biçecektir Ahirette Büyük mahkeme var herkes ameline göre O mahkemede hesap verecektir. Dünya insan öğütme makinesidir. Dünya ebedi degil,fanidir. Ahiret hayâtı ebedidir. Insan Dünya perest olduğu için Ölümden çok korkuyor.Ölüm insanı sevdiklerinden alı koyuyor.

Halbuki Dünyadaki put gibi taptığı sevdiği çok şeyden Ahirette onların günah hamalı olacak,hesap Ahirette insan Ahireti dünyaya, Dünyayı da Ahirete feda etmeyendir. Dünyadan Ahirete göçerken Amelsiz göçmek en büyük talihsizliktir.

Allah Resulü (SAV) Dünyadan göçerken Kızı fatimaya bir ibrik, bir hırka bir de hurma liflerinden bir yatak bırakmıştır. Ya  biz onun ümmet-i, ahirette malımızdan hesaba çekileceğiz. Nerden kazandın nere ye harcadın? Karun gibi zengin olanlar mirastan kızlarına çokları pay vermiyor. Bu durum büyük bir zulüm ve hak gaspıdır Ümmetin Peygamberi Miraca çıkarken, semavat katlarında diğer ümmetlerin halleri kendisine gösterilmiş.

Zinacılar, Faizciler,sarhoşlar, Zalimler, katiller, Allah'lık taslayanlar, kul hakkını üzerine geçirenler, Hırsızlar, densiz donsuzlar,edep ahlaktan yoksun olanlar, Alim geçinip, ilmin hakkını vermeyenler, İbadetsizler daha asiler Ahirette hesap vermeyeceklerini mi sanıyorlar? Ahiret azabı çok çetindir. Üç günlük dünya için asi olmaya ne hacet.

Altı aya yakındır Allah bizi günahlardan koruyor. Ağızlar maskeli,konuşmak yok. Musafaha yok fazla kelâmda yok. Böyle olduğu halde halen ibret almayanlar var.Tüm gençlik telefon internet, sanal alem sarhoşu, bırakın açık saçıkları her örtülü kızımızın bir elinde telefon bir elinde Sığara tüttürüyor ne günlere kaldık Allahım.Parklarda otura maz olduk.Araçlara binemez olduk.Hasta lık bile insanları ıslah etmiyor.Maddeci eğitimle gençlik narkozlu.Bu maddeci egitimle,Ne yakın nede uzaktan egitim körpe dimağlı bu gençliğe bir şey  vere mez.Sadece diplomalı işsizler ordusu hem aileler hemde devlet için büyük bir yük diyebiliriz.Her kes görevini yapıyor. Bazı akıl yoksunları İmam-hatiplere sapık diyor.Bir sapık sahte şeyh yüzünden tüm Cemaatler,Gerçek şeyhler hedef gösteri liyor.Bu konuda şu bilinmelidir.Ne ad altın da olursa olsun islam Dininde ne aldatma var nede aldanma iki durumda Din dışıdır. Ne fıkıh Tasavvufsuz, nede tasavvuf fıkıhsız olamaz.

Madem Dünya fanidir. Ecel ise anidir. Ölüm tebdili mekandır. Yer değiştirmedir. Bu sıkıntılı günlerde ibadetlerimizi çoğaltalım bol bol tevbe edelim. Hem ken dimize hemde ümmete dua edelim.Günah lardan sakınalım.Hayır hasenat yapmayı her gün yapalım.Ölüm gelmeden önce ölüme hazırlıklı olalım. Biz ölümden değil ölüm bizden korksun. Taki Dünyadan Ahirete göçerken Ahiret pasaportumuz sağlam olsun....
.Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.