banner2

Dinimizin ilk emri okudur. Meşru dairede Okumak, okutmak, büyük bir servettir. Her okuyan, okutan iyi insan tipidir, İnsanlığa faydalı olur düşüncesi de yanlıştır. Okumak bilinmeyenleri bilmektir. Bilinmeyenleri öğrenince bilinenlerle amel etmek fiiliyata dökmek esastır. Diplomalı, okuyanların çoğunun yaptıklarına, okumamış veya az okumuş, geleneklerle büyümüş kişilerin, yaptıkları yaşantıları bazen okuyanlardan daha iyi olduğu, görüldüğü bir vakadır. İhalelere fesat karıştırmak, devlet malı çalmak, fırsat eline geçince mazlum halkı sömürmek gibi haram durumlar. Ülkemizde 20 Milyondan fazla gencimiz sömestri tatilinde, Eğitim Öğretimden sonra tatilde, tatil bitecek, bitti bile bu gençlik okumaya devam edecek. Öğrenci sayımız az bir rakam değildir. Bu gençliği başka bir ülkede bulamazsınız. Yarınımızın en büyük sermayesi bu gençliğimizdir.

Bu gençlik yarının Babası, Annesi, İşvereni, işçisi, amir, memuru, yöneten yönetileni, siyasetçisi, velisi veya delisi olacaktır. Bu mümbit toprağa ne ekilirse o biçilecektir. Yöneticiler ve Halk olarak bizler soğanın pahalılığından dert yakınırken, tüketicinin yüksek fahişle gıda teminini marketler tetikliyor derken, asıl servetimiz olan körpe dimağ gençliğimizi günbegün kaybediyoruz farkında bile değiliz. Bozulmuş veya bozulacak gençliğin ülkeye maliyeti, gıda pahalılığın, yüksek enflasyonun çok üstünde olacaktır. 1967 Yılında İlkokul birinci sınıfta öğretmenimden, ders kitaplarından Öğrendiklerimi, şimdi ki, okul kitaplarında ve öğreticilerinde bulamıyorum. Eğitim maddeci olduğu halde ideolojisizdi. Ülkemizin çok sorunları var. En büyük sorun Eğitim sorunudur diye düşünüyorum. Her gelen bakan sözde yeni atılımlar yaptım deyip gençliği şaşırtmaktan başka bir şey yapmamıştır.

Mevcut, değişken eğitim sistemi ile gençlik sırtında ıslahsız eğitim kitaplarının hamallığını yapıyor diyebiliriz. Geçmişte olduğu gibi, güya kapanan, isim değişerek eğitim öğretim kursları olarak devam eden daha da çoğalan, eski sistemler gibi eğitimden çok para kazanma, velileri sömürme taktikleri aynen devam ediyor. Verdiğimiz paralar karşılığını bulsa, istenilen eğitim verilse, hiç mühim değil. Denenmiş denenmez diye bir söz var. Gençliğin kurtulması maddi ve manevi eğimle ancak mümkündür. Etkili, yetkililerin fehimlerine arz etmek istedim. Gençlik hiç kitap okumuyor. Okuyan varsa çok az. Gazete dergilerin semtine bile uğramıyor. Gazetelerde, dergilerde, en çok siyaset kokuyor. Şahısları şişirmekle nam salıyor. Doğru haberlere bile hasret kaldık. Yanlı gazeteden alıntı bir haberdir.” SOĞAN İTHALİNE ÇÖZÜM GELDİ” Önce soğandan kötü kokular geliyor haberini yapmış, koku çözümüne de kendileri sebep olmuş, çözüm nedir? Yetkililer karar almışlar bundan sonra soğan Hindistan, İran, Mısır ve Rusya’dan da ithal edilecekmiş. Ne büyük haberdir.

Tarım ülkesi bir ülke soğan ithal edecek, yüzümüz kızarmayacak, kim bizi bu hale getirdi denmeyecek. Doğrunun yanlışları bunlar olsa gerek. Gençliğin okuma alanı internet sanal âlem. Bu alana siyaset, İslam, din dışı fiiller bulaşmış. Bu öğrenme ile diriliş nesli yetişmez. Alkışçı olmaktan başka değildir. Diyanet Reisimiz Sigara içen hocalar hac ömre görevlendirilmesinde tercih edilmeyecek buyurmuş. Çok yerinde bir yeni buluş uygulansa iyidir. Toplum fertlerini emen, Dinen haram olan Faiz, Zina ile ilgili, sunumunu yapsa, çözüm yolunu gösterse belki toplum ve devlet bu çirkeften kurtulur. Ankara’nın Nallıhan İlçesinde trafik kazası olmuş, kazada yaşları 19.20.22. 6 genç hayatını kayıp etmiş. Gençlerin üçü pizzada çalışıyormuş. Bilen okuyan cerideler bu haberi bile iç sayfalarda veriyor. İnsan ne kadar ucuz, değersiz hale gelmiş. Şanlıurfa’da bir koca iki aylık hamile eşini boğarak öldürmüş. Ne canavarca, bir katil, kınıyor ve lanetliyorum. Sebepler araştırılıyormuş, ağırlık kıskanmaymış, tam cahiliye âdeti. Okuyan bir toplumda bunlar neden oluyor? Okuyup ta, basireti, feraseti olmayanlar her türlü kötülüğe Meyillidirler. Bir toplumda okumak, okutmak sağlam tohum gibidir. Sağlam tohum sağlam tarlaya ekilirse sağlam başaklar verir. Okumakla yüksek maaşlar, yüksek mevkiler, can alıcı rütbeler Önceleniyor, amaç haline geliyorsa, o toplum cahiliye adetlerini yaşıyor demektir. Okumakla insan aydınlanacaksa güvenilir, numune insan tipi olmalıdır. Yoksa bildiklerinin hamalıdır. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.