banner2

Her ülkenin kendine göre bir eğitim sistemi ve okulları var. Hiç bir insan topluluğu eğitimsiz bırakılamaz, Eğitimsizlik, açlık ve susuzluktur. Çünkü cehalet en büyük düşmandır. Gerçi çift diplomalılardan bile insanlık pek bir şey görmedi. Sözde teknoloji asrında icat edilen yeni teknoloji araçlarla insanlar öldürülüyor. Ülkeler işgal ediliyor. Bu teknoloji araçları okulların üretimidir. Sadece maddi güç insanı ıslah edemez.   Müslüman toplumun okulu medreselerdir. Medreselerde hem din hem de dünya ilimleri öğretilir. Ne yazık ki, çağdaşlaşma adına Osmanlı devleti yıktırılınca Cumhuriyet döneminde açılan Okullarda tek kanatlı insan yetiştirmeye başlandı. Çok verimli topraklara zararlı şeyler ekildi, tarla yani insan tarlası ayrık otu ile doldu. Böylesi bir tarladan verim almak akıl dışı, tarlada ekilen bir sebze bakım olmazsa sulanmaz, ilaçlanmaz, budanmazsa verim alınmaz bu tarladan. Laik, Ladin, maddeci eğitim, Dini hep kötüledi din bizi geri bıraktı denildi ve dinden geri bırakıldık. Her ne kadar % 90 Müslüman denilse de aslında bu söz sadece söylemde kaldı. Kalmaya da devam ediyor.

Müslüman halk kendi çabaları ile dinini öğrendi ve çocuklarına öğretti. Bu zamana kadar okullarda yetişip aile tarafından “din aşısı yapılmadığı için işte böyle geri pardon gezi zekâlı gençlik yetiştirildi”. Bu laik kafa ile yetmiş sente muhtaç olduğumuz günler gördük.  Bütçeden en çok eğitim kurumları pay alıyor ama istenilen düzeyde bir gençlik yetiştirilemiyor. Yani ayrılan büyük pay ile karma ve dinsiz eğitimden dolayı kısmen de olsa zararlı gençlik yetiştiriliyor. Bu çarpık eğitim öğretimi vasıtası ile bir birine zıt insanlar yetiştiriliyor. Ülkemizde bunca sorunlar varken, bunun nedenini kimse araştırmıyor, çözüm önerileri sunmuyor. Şanlı geçmişimize bakarak geleceğimize yön vermeliyiz. Okullarımızda bazı din dersleri verilecek, güzel ama yetmez ilkokuldan üniversiteye kadar olan eğitim sürecinin tamamında diğer derslerle birlikte dinin de tüm dersleri verilmelidir ki, istenilen dindar gençlik yetişmiş olsun. Çünkü Allah korkusu, peygamber sevgisinden ve din aşısı yapılmayan insan, suç işlemeye müsait insan tipidir.

Bu maddeci eğitimdendir ki, kamusal alan sorunumuz, taraflı hukuk anlayışımız var, dışa bağımlılığımız var, paralel yapılarla karşı karşıyayız.  Bu eğitim sistemi ile sahte bilim adamları türer, sahte imam, şeyh, sözde liderler çoğalır. Eğitimle ilgili yeni güvenoyu alan hükümetimiz mutlaka eğitim sistemine neşter vurmalıdır. Bu milleti soyan, devlet malını çalan, insana değer vermeyen yığınlar, ırkçılıkla yatan kalkanlar bu eğitim sisteminin mahsulüdürler. Her İle bir Üniversite kurulmuş, eğitim karma davar sürüleri gibi gençlik iç içe Üniversite mezunlarının hali ortada. Ne kadar mühendis çoğaldı ise binalar o kadar çürük oldu. O kadar ziraat fakülteleri öğrencileri, hocalar var domates, salatalık tohumunu Katil İsrail’den alıyoruz, Ne kadar doktor hastane çoğaldı ise hastalıklar o kadar zirve yaptı. Adliye sarayları çoğalmakla hukuksuzluklar çoğaldı. Kendini bilmez baro başkanları türedi. Kimsenin yüzü kızarmaz. İstediğiniz kadar bedava kitap dağıtın. İnternet ağları ile okulları donatın, çok donanımlı okullar yapın. Öğrencinin elindeki kitap, ülkeye, insana düşman bir nesil yetiştiriyorsa, o okul genci uyuşturucudan, zina yapmaktan alıkoymuyorsa yapılanların hiç bir kıymeti yoktur.

15 Eylülde okullar açılacak milyonlarca genç ders başı yapacak hocalar ders vermeye koşacak, Şükür ırkçı söylemli andımızın sesini duymuyoruz. Akla ziyan hep gençlere okuttular, sanki ülkeyi kalkındırdılar. Ne demek istediğimin anlaşılması için somut bir örnek veriyorum. Bir dost anlatıyor. Bir üniversite sekreterinin maaşı hariç döner sermayeden aldığı pay 10 Milyarı geçer. Gerisini siz düşünün. Vergilerimizle ödenen maaşlar yetmiyor mu? Bu örneği genelleştirin. Konu anlaşılır. Dinini, vatanını, bayrağını, insanı seven, ahlaklı nesillere ihtiyaç var. Ülke kalkınması bunlarla olur. Çocuklarımıza yıllarca maddeci eğitim kitapları hamallığını yaptıranlar, Eğitim sistemine neşter vurmadan dindar nesiller yetiştireceğim hayalini kuranlar yanılıyorlar. Zaman geçirmeden 15 Eylül milat olsun haydi hep beraber dindar gençlik yetiştirmek için seferber olalım. Yosunlu kafalar istemesede… 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.