banner2

Sözde Eğitim kurumları olan Okullar tatil oldu. 18 Milyon gencimiz karne aldı. İlimizde takriben 18 Bin gencimiz karne alarak tatilin heyecanını yaşadı.17 Haziran 2019 da tüm ülke genelinde Diyanetçe yaz Kur’an kursları başladı. İlimizde de tüm Camilerimizde yaz Kur’an Kursları devam etmektedir. Bu vesile ile İlimiz Eyyubi’ye Müftülüğü takdire şayan bir ilkeye imza attı. Geçen senede aynı adım atılmış bu yıl öğrendim. Eyyubi’ye İlçesinde kurs boyunca bir okul ile anlaşılmış, 100 Öğrenci yatılı olarak alınacak, tüm masrafları karşılanacak, gençlerimiz bu yaz kursunda kurs boyunca yatılı kalacak ve dini eğitim alacak. Özlediğimiz bir tablo, bu hayırlı hizmete öncülük eden Eyyubi’ye İçesi Müftümüz Sayın Âdem DOBUR beyefendiye toplum adına saygılarımı sunuyorum. Allah kendisinden razı olsun. Bu tablo diğer İl ve İlçe Müftülerimize örnek olsun.

İlkokul üçüncü sınıfa geçen torunumu bir kursa göndermek istedim ikamet Karaköprü ilçesi, Çocuğun babası bir Camide çocuğun kaydını yaptırmak istemiş görevli hoca önce çocuk bir cübbe giyecek, başına da sarık saracak demiş, bu da ayrı bir dert. Etkili yetkililer bu konulara el atsın. Diyanetçe her yıl okullar tatil edilince yaz Kur’an kursları açılıyor. Güzel olmakla beraber yetersizdir. Herkes yazın sıcağında tatil keyfini sürerken, çilekeş hocalarımız Cami köşelerinde gençlere bu yazın sıcağında Kur’an dersi, Dini bilgiler derslerini verecekler. Bu nadide elzem eğitim bu tatilde boş olan tüm okullarda verilse olmaz mı? Benim ifadelerimde belki laikliğe aykırılık var. Bizde ki laiklik anlayışında Din devlete, laikliğe karışamaz. Amma... Laiklik dine her türlü şekli vermeye yetkilidir. Okul, öğrenci, öğretmen kitap lafız olarak çok güzel şeyler. Tatile giren, Mezun olan milyonlarca gencimiz kitap Okumuyor, Sanal âlem, İnternet kurbanı.1966 Yılında İlkokul öğretmenim olan Adanalı Mehmet SELÇİN hocamı daha yakın zamana kadar sorar saygılarımı iletirdim. Kaç kere evine gittim elini öptüm ecel onu da aramızdan ayırdı. Allah rahmet eylesin.

2,5 Milyon gencimiz de Üniversite imtihanına girerek ter döktü. Ülkemiz gençliği bir sermayedir. Geleceğimizin de sigortasıdır. Bu gençlik Önce Ahlak ve Maneviyat ile yoğrulmazsa iyi bir nesil elde edemeyiz. Hele harfine dokunmayan maddeci, ezberci, ne dünyaya ne ahirete yarayan bir eğitim sistemi ile… Eskiden Laiklik adına çok sıkıntılar gördük irtica gelir diye… Şimdi İnanç önündeki tüm engeller kalkmış diyebiliriz. Bu bariyerleri kıranlardan Allah razı olsun. Görünen tabloda bu özgürlüğe rağmen, gençlik ve toplum fertleri dini erozyon geçiriyorlar. Kızlarımız geçmişte başörtüsü mücadelesini verirken şimdi Heva, moda mücadelesini veriyorlar. Eskiye göre kapalı çıplaklar şimdi kalburüstü. Namazsızlık, helal harama riayet etmeme zirveye çıkmış, tüm çabalar dünyalık elde etme sevdası olmuş. Kısacası İslami kesim para mevki makam gördü davayı bıraktı. İslam’da okumak okullarla sınırlı değil, beşikten mezara kadar ilim örenmek her insan için emirdir.

Okumak, öğrenmek mevsimlik hiç değildir. Ruh bedenden çıkıncaya kadar okumak öğrenmek insanın manevi gıdasıdır. İnsanlık bu gıdadan mahrum kaldığı için bu gün sıkıntılarla boğuşmaktadır. Üstelik sıkıntıların baş aktörleri de okuyan diplomalı kesimdir. Öyle ise okumamızda bir sorun var. Bu anlayışın panzehri Maddi ve manevi eğitimden beslenme yoludur. Okullar tatil olunca gençler karne alır. İnsan Ölünce ahrete dünya karnesi ile intikal eder. Çünkü Dünya da bir okuldur. Başlıktaki ifade bir ayet mealidir. Bu konu ile ilgili iki ayet mealini vereyim. ”Biz her İnsanın amelini, kader kitabını boynuna bağladık. Kıyamet günü onun için bir kitap çıkarırız da onu açılmış olarak önünde bulur.” “Kitabını Oku, bu gün hesap sorucu olarak nefsin sana yeter.”İsra suresi ayetler 13-14 Ayetlerde ki kitaptan kasıt amel defteridir. Yani İnsanın dünya karnesidir. Dünyada imtihan dünyasıdır. İnsan başıboş değildir her eylemi murakabe altındadır. Ahiret karnemiz dünya karnesinin önüne geçmelidir. Dünya karnesinin düzeltilmesi mümkündür. Ahiret karnesi ise asla… Ecel bir gün kapımızı çalacak. Gafletten uyanmaya, narkozlu olmaktan uyanık olmaya mecburuz. Dünyalık karneler dünyalık için ne kadar değer teşkil ediyorsa ahiret karnesi de ahiret mevki makamları için de daha çok değer teşkil etmektedir. Ne mutlu oku kitabını (Ahiret Karnesini) takıntısız elde edenlere… Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.