banner2

İlahi kitabında mevlamız (BAŞINIZA GELEN HER MUSİBET, KENDİ ELLERİNİZLE İŞLEDİKLERİNİZ YÜZÜNDENDİR.) Şura Suresi ayet 30.Her ümmet ferdi bu ilahi mesajın muhatabıdır. Yeni kutsal beldelerden geldim. Mevlam her kese nasip etsin. Kutsal mekânlarda her şey Aynel yakin görünür. Bunlardan biride Uhut savaşının yapıldığı yer ve mekândır. Hacda Arafat ise tam mahşeri andırır bir görüntüdür. Hacla ilgili konuyu bir dahaki yazıda yazacağım. İnşallah öz olarak şunu paylaşmak istiyorum. Bu sene kendisi ile hac ifasını yaptığım TUR CENTER Şirketin resmi hacılarına Diyanet Dört tane din görevlisi vermiş, bu tablo ve kalitesizlik ne günlere kaldık demekten kendimi alamıyorum. Her şey idare edile bilir Din görevliliği asla İlimsiz, amelsiz, kolsuz bıyıksız, başı açıkta bu toplum din önderleri ise vay halimize. Hemen konumuza dönelim.

Gündemler çok yoğun ve değişken. İslam tarihinde Uhut savaşı çok önemlidir. Alınacak derslerle doludur. Müşrikler Mekke’de üç bin civarında ordu hazırlıyorlar. Medine’de Allah resulü ile savaşacaklar. Bedir de ki yenilginin intikamını alacaklar. Allah resulü her şeyden haberdardır. Amcası Hz. Abbas Bir genci Medine ye gönderir Allah resulü tam teşekküllü tedbirini alır sahabenin ileri gelenleri ile istişare eder, karar Medine’nin dışında er meydanı dediğimiz yerde (Uhutta) göğüs göğse savaş kararını alır. Bin civarında sahabe toplanır. Yahudi ve münafık tipli bazı bozguncular savaşa katılacaklardan dört yüze yakınını caydırır. Kalanlarla savaşa hazırlık zirvede, savaşa bizzat Allah Resulü’de hem kuşanacak hem savaşa katılacak. Savaş başlamadan önce islama göre savaş nasıl yapılır tembihinden sonra mevcut savaşçılar arasından 50 tane okçu (şimdiki tabirle vurucu tim) seçer okçular tepesine okçuları yerleştirir.

Emir bizzat Allah Resulünden, benden emir gelmeden kesinlikle bu tepeyi terk etmeyin ve ayrılmayın denir savaş başlar başlangıçta Müşrik ordusu bozguna uğrar Okçular tepede oldukları için her şeyi okçular görüyorlar. Dünya hırsı olsa gerek ayrılmayın emrine karşı hemen ganimet toplamaya başlarlar bir ihmalin neticesi Allah Resulünün dişi şehit olur Hz Hamza Musap Bin Ömeyr dâhil 70 tane şehit verilir. Burada ilahi hikmet var onu Allah bilir. Bununla Ümmet fertleri hangi tepeleri terk etti o zaman ganimet vardı şimdi leşe üşüşmeye nasıl daldı. Kıyasını yapıyorum. Allah resulü veda hutbesini irat ederken, ey Ashabım! Size iki şey bırakıyorum sarılırsanız kurtulursunuz biri ilahi kelam Kuran’ı kerim. ikincisi ise benim sünnetim demişti. Bu iki kutsal tepeden hiç ayrılmayın. Ne yazık ki, bugün Ümmet fertleri bu iki tepeyi ya bırakmış, ya sırt çevirmiş, kendisi dine değil dini kendisine benzetmeye çalışma azmi içerisinde bu yol yanlıştır, kaostur, bataklıktır gözyaşıdır, kandır.

Merhametsizlik, gaddarlıktır. Ümmet tarafından Cihat tepesi de terk edilmiş, cihadın genel anlamı topluma sosyal adaleti hâkim kılmak anlayışıdır. Lideri tapınak yaparak, parti, rozet, fanatiği olmak, siyaset peteklerinden dünyalık devşirmek gerçek müslümanın vasfı değildir. İyilikleri emir, kötülüklerden nehiy tepesi de ümmetçe terk edilmiş, Televizyonlar kurulmuş, yazılı basın hayli zengin meddahlarca hep yanlı yayınlar hamasi nutuklar, cüceyi yüce, yüceyi cüce etme peşinde siyaset kemiği onlara da bulaşmış yanlışta olsa her şeyi gül gülistanlık maskaralığı zirvededir. Hz. Ömer Hz. Osman efendilerimiz halife seçilirken, haktan ayrılırsam ne yaparsınız dediklerinde, vallahi kılıçlarımızla sizi düzeltiriz demişlerdir. İkisi de şükür secdesine kapılmış, Allaha şükürler olsun ki, yanlışımızda bizi ayıktıran, düzeltenler var demişlerdir. Soygun düzenlerin koruyucularına, yalancı demokrasi havarilerine ithaf olunur.

Gerçek ilim tepesi de çoktandır terk edilmiş. Ümmet fertleri maddeci eğitimle oyalanmış oyalanıyor. Batı diye diye bizi batırdılar, genç nesli zihnen felç ettiler. Bu eğitim neslinin üretimi ortada, ırkçı, katil, hırsız, ilimsiz, edepten yoksun, merhametten uzak bir yığın. Ne satılır ne alınır. Hükümet iyi niyetle bazı tavizler vermiş, bilhassa korsan medreseler yardım adı altında toplanan birinci himmet bitti dense de ikinci himmet dalgası olmasından korkuyorum. Anlatmak istediğim başımıza gelenler özümüzden kopuş, bizi güçlü kılacak, kaynaştıracak, gerçek tepeleri terk etme karşılığıdır. Ümmet anlayışı tepesini de terk etmişiz. Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak anlayışı ümmet anlayışının tam tersidir. Irkçı söylemler olup ümmet fertlerini birleştirmez aksine ayrıştırır. Ne yazık ki, özden kopuş, tepeden kaçışla her gün analar ağlıyor, fidanlar toprağa gömülüyor. Gidişat iyi değil, meddahlar şişirmeye çalışsa da. Rabbim akıbetimizi hayr eyleye…  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.