banner2

     Öğretmen ya da hoca; bir bilim dalını, bir sanatı, bir tekniği veya belli bir bilgiyi öğretmeyi kendisine meslek edinmiş kimsedir. Bu mesleğe de öğretmenlik denir.          

     Tarihte öğretmene verilen önemi gösteren birçok örneğe sahibiz. Kısaca bahsedersek;
- Hz. Muhammed’e (sas) ilk emir “ OKU” olmuştu. Bu ilk ayet gösterir ki okumanın ne kadar önemli olduğunu.
- Hz. Muhammed, Bedir Savaşında tutuklanan esirlerden fidye ödeyemeyenlerin kitap okuma- yazma karşılığında serbestiyeti sağlanacağı bildirilmişti.
- Hz. Ali “ Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” Diyerek okumanın önemini bir kat daha artırmıştır.
- Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal “ Öğretmenler, gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır” demiş ve biz öğretmenler ayrı bir ilham kaynağı / abidesi olmuştur.
-Kore sözü ise “ Öğretmenin gölgesine basılmaz.”  
        
   Bizler de yeni nesil olarak tarihsel büyüklerimizin verdikleri bu anlamlı mesajları gözardı etmeden, ülkenin mimarını, sanatkarını , esnafını, doktorunu hatta okuma- yazma bilmeden hiçbir şey yapılamayacağını öğreten, eğitim üstatlarımızı, müderrislerimizi, hocalarımızı ne kadar ansak azdır. Çoçuklarımızı, silahların değil; kalemlerin gölgesinde büyütmeli, “ Kalem, kılıçtan keskindir.” Sözü de söylenenleri doğrulamıyor mu?

     Ülkemizi Çağdaş    Medeniyet Seviyesine ulaştırmak için verilen kudsi görevi tam teşekkülü yapan, bize ışık olan, “ beş dk bile çoçuklarımıza dayanamıyorum, okul açılsada gitse” diyen velilerin çoçukları ile günboyu zaman harcayan öğretmenlerimin ve onların şahsında bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik ederim. Yazımı kendim yazdığım şiirimle sonlandırmak istiyorum.

       ÖĞRETMEN
ÖĞRETMEN, HAYAT VE İSTİKBAL
DAMARLARDA AKAN KANDIR
EDEP, AHLAK VE İSTİKBAL
HEP ÖĞRETİR O ÖĞRETMEN

*********


ÖĞRETMEN, ELİ GÜL; TENİ GÜLDÜR
HAS BAHÇENİN BÜLBÜLÜDÜR
HARCADIĞI BİR ÖMÜRDÜR
HEP ÖĞRETİR O ÖĞRETMEN

*********

ÖĞRETMENİM! SELAM OLSUN SİZLERE
BİRGÜN SIRA GELİR BİZLERE
TAHT KURDUNUZ GÖNÜLLERE
HEP ÖĞRETİR O ÖĞRETMEN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.