banner2

 Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa Canpolat’ın, ders saatinde okul dışındaki öğrencilere uyarıda bulunması nedeniyle okul öğrencileri ve sivil kişiler tarafından darp edildiği medyaya yansıdı.

Bir öğrenci nasıl kendisine öğüt veren hocasını darp etmesi çok acı bir durum.

Öğretmenlerimiz bize anne ve babamız kadar yakındır. Onlar bilgilerinin yanı sıra bizi şefkat ve anlayışlarıyla da geleceğe taşırlar.

İslam inancında Öğretmen çok önemlidir. Hz Ali (RA) bu önemi anlatırken; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” demiş. Hala bu deyim bütün okullarımızda yazılı bir şekilde asılı…

Eğitim ve Öğretimde geldiğimiz nokta,  gerçekten gelmek istediğimiz nokta mı?

AK Parti’nin 13 yıllık iktidarında bence en kötü yanı Eğitim’de gerekli reformları yapamamasıdır.

Evet, değerler eğitimi için çok önemli adımlar atıldı. Okullarda Kuran’ı kerim, hadis ve siyer gibi dersler konuldu. Ama her şeyin okulda olmayacağını anlaması için daha ne kadar bu tür vukuatlarına yaşanması gerek?..

Her gün televizyonda şiddet içerikli dizilerle beslenen, İnternette sadece şiddetin ön planda, öldürmenin ön planda olduğu oyunlarla dolan bir çocuk kime ne için saygılı olsun?..

Burada Anne Babalara da çok görevler düşüyor. Kaç aile akşamları çocuklarını karşısına alıp konuşuyor. Ahlak ve erdemin önemini çocuğuna anlatıyor? Ahlak ve erdem diye çocukların kafasında televizyonlardaki ahlaksızlık ve internet oyunlarındaki şiddet ile doldurursanız o çocuk öğretmenini de döver, sonra döner anne babasını da darp eder!..

Şanlıurfa eğitim Bir Sen Şube Başkan İbrahim Coşkun, “ Bu şiddet sarmalını besleyen hangi zihniyet olursa olsun karşısında durmak hepimizin insanlık görevidir. Okullarımız şiddetin değil, şefkatin, merhametin yeşermesi gereken ortamlar iken bu şekilde saldırılarla anılır olması bizleri derinden yaralamaktadır” diyor.

Gelin hep birlikte çocuklarımızı eğitelim. Eğitim işini sadece eğitimcilere bırakmayalım. Anneler babalar üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirsinler. Ama her şeyde önemlisi devlet toplumun ahlak seviyesini düşüren diziler konusunda hassas olmalı.. Ve bir an önce bu internet mecrasına el atıp şiddet içeren oyunları dizginlemeli…

 

Bunları hayata geçirirsek belki o zaman bu soruyu daha az sorarız kendi kendimize…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.