banner2

Allah’ın nimetlerini saymakla bitiremeyiz. Yaratılanlar içerisinde İnsanın kendisi en büyük nimettir. Tüm nimetler İnsanın emrine sunulmuş. Var olan nimetlerin kadru kıymetini bilmek, korumak insana verilmiştir. Akıl sayesinde insan diğer mahlûklardan ayrı özelliklere sahiptir. Dinimizde insan ile ilgili çok ayet ve hadisler vardır. İnsan melekten üstün olduğu gibi, azgınlığından hayvandan daha aşağı dereceye düşebilir. En büyük tarif insan hem zalim hem de cahildir ifadeleridir. Yeryüzünün sulh ve selameti insana bağlıdır. Dünyada iki sınıf insan var. İnanan, inanmayan İki sınıfta Allah’ın kullarıdır. İnsan çok değerli bir varlık olduğu için insanın önemi diğer varlıklardan üstündür. Her iki sınıfın Canı, Malı, Nesli, İnanç ilkeleri garanti altına alınmıştır. Çok acıdır ki, bu iki sınıf İnsan arasında dünyanın kuruluşundan günümüze kadar çekişme olmuş, bir birini imha etmek için her türlü desise meşru görülmüştür. Çekişme, yutma sadece İnana, inanmayanlar dışında Müslüman’ın Müslüman’a yaptığını gavur belki yapmamıştır.

Bu imha taktiği teknoloji asrında daha belirgin olmuş, güçlü olan haklı olmuş. Sömürme, itaat ettirme, kula kul olma sanki medeniyetmiş gibi insanlığa sunulmuştur Rahim olan Allah her kese rızık veriyor. Yaratan her canlının Rızkını verme kefilidir. Siyonist düşünceler bunu kabul etmiyor. Yeryüzündeki nimetlerin çoğu sömürgecilerin elinde, daha da şişmek için insan öldürmede sömürmede, işgal etmede bir beis görmüyorlar. Yeryüzünde bazı insanlar bir lokma ekmeğe muhtaçken, Siyonist düşünceye sahip olanların israfı bile aç olan insanlara kut bile olabilir. Ben tok olayımda aç olandan bana ne zihniyeti hâkim. Adil bir paylaşımın olmadığı düzenlerde, açlar çoğunlukta olur. İyi ki, insan rızkı insanın elinde değil. Ulaşabildiğimiz, alabildiğimiz nimetlerin çoğu bu vampirlerce bozulmuş. Basından okudum Tarım bakanlığı denetimi sonucu çok şeyler gördük ve öğreniyoruz.

Öyle bir hal almış ki, at eti, eşek eti, domuz eti yemeyen kalmamış, Lahmacun diye bize yedirilen paketlerdeki lahmacuna kiremit tozu bile koymuşlar. Müslüman bir toplumda bunların olması çok acıklıdır. Helal belli haram bellidir. İslam dışı gıda satışını en çok bazı büyük marketler bunun öncüleridir. Sebze meyvelerin çoğu hormonludur, birileri sanki böyle yapıyor ki, hastalıklar çoğalsın İlaç tüketimi zirve yapsın. Her kazanç meşru olmamakla beraber, vicdan, acıma, insan sağlığını koruma, insana değer verme niçin dip yapsın. Nimetlerin kıymeti bilinmezse, nankörlük olur. Rabbimiz yiyin için fakat israf etmeyin der. Asrımızın nimetlere karşı en büyük nankörlüğü israftır. Günlük milyonlarca ekmek çöplere dökülüyor. Belediyelerce her yere ekmek kutuları konması bunun delilidir.

Yeme içmede, gezmede, telefonda, elektrikte, barınakta, araba alımına da, eş, aşta büyük israflar var. Bu saydıklarımdan beton binalar bir yıl öncesine kadar her yerde inşaat vardı. Öncüleri bankalardı, kesenin ağzını sonuna kadar açmışlardı. Helal haram demeden her kes bulaştı. Kriz oldu o inşaatların hepsi atıl vaziyette bekliyor. Borçlanan borcunu ödeyemiyor. TOKİ NİN elindeki satılık evler neyin nesidir anlamış değilim. Kimisi kiradan kurtulayım 100 m2 bir sığınağım olsun oda ele geçmiyor. Para hırslıları ise beş odalı villalarla hayal kuruyor. Allah’ım beyinsizler yüzünden bizi helak etme diyoruz. Bunca nimetler içinde yüzerken niçin nankör olalım? Şükür, iktisat ilkelerini kullanmayalım. Yeryüzü Allah’ın büyük sofraları ile donatılmış, tüketimde var olan insanlara yeter fazla bile, Tüketim çılgınları, kat ve yatlarda hayat sürenler fakirin elindeki kuru bir lokmaya bile göz dikebiliyorlar. Yağımızı, ekmeğimizi, sebzemizi, meyvemizi, suyumuzu, balımızı, çevremizi, havamızı, bozanlara Allah insaf versin, hidayet nasip etsin.

Allah’ın yarattığı her meşru temizdir. Kirletmeye kimsenin hakkı yoktur. Okula giden çocuğumun kaleminde, çantasında, defterinde, boyasında mikrop varsa bunu önleyecek devlettir. Helal gıda ile ilgili ülkemizde çalışmalar var. Ne kadar etkili bilemiyorum. Varsa da müeyyidesi olmayan bir beyhude birkaç denetimdir. Allah’ın tüm nimetleri İnsana emanettir. Farzları yerine getirmeyen Ahirette nasıl ki, cezasını çekecek. Allah’ın nimetlerine nankörlük edenler de Ahrette cezasını göreceklerdir. Dünya da korumaları gücü olsa bile… Kitabı keriminde Mevla benim nimetlerimden hesaba çekileceksiniz buyurur.(tekasür suresi) Emrimize verilen tüm nimetlere karşı nankör olmamak her insanın görevidir Unutmayalım çok yemek, çok uymak, çok gülmek kalbi öldürür… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.