banner2

 
Nevroz yeni gün, baharın gelişi, çiçeklerin açılması, kuşların yuvalarına dönmesi, yeni bir yıl, bir diriliştir denebilir.
Nevruzun değişik şekillerde kutlanması her halkın toplumun ayrı algılara aşina olmasındandır. Kimisi Nevruzda ateş yakıyor. Kimisi demir dövüyor kimiside halay çekiyor. Bu eylem ve söylemlerin Dinle alakası yoktur. Hele Asrımızda her etkinlik ideolojiktir.
Nevruzu kimisi Türkçülüğe, kimisi Kürkçülüğe, kimiside Farsçılığa çekiyorsa da hiç biri değildir. Nevruz barış ise, neden dünyanın çok yerinde barut kokusu, Füze korkusu ile yaşamaya mahkum ediliyor insanlar.

Daha yakın zamanda ülkemizde Adanada  Furkan Vakfı yetkililerine kameralar karşısında yapılanlar sözde örtülü bir polis bayanın islamın şiarı çarşaflı bir kadını joplaması,sürüklenmesi, bazılarının darp edilmesi tam bir vahşet kanun devletinin baş eğdirmek için hukuksuz bir eylemdir.

Suç varsa polis suçluyu hukuka teslim etmek mecburiyetindedir. Yapılanlar barbarlıktır. Hukuksuzluktur insan onuru ile oynamaktır. Bu çirkef eylem kime yapılırsala netliyorum. Hep geçmişi kötüleyenler, nemalanlar, bu çirkin tablonun mücadelesini verenler, bedel ödeyenlerin iktidarında bunlar oluyorsa,siyaset diliyle: Dün dündür, memurum işini bilir der ve geçeriz.

Haber almada da kirlilik var. İktidar küçücük ortağı parti lideri kadına siddeti yapan polisleri kahraman ilan ediyor. Sanki joplanan kadında silah var, bomba var el insaf..

Dahiliye Bakanıda yönetimimizde bu tablo bu şiddet anlayışı yoktur diyor, vakfın dış bağlantılı olduğunu söylüyor. Ülkeye dış güçler zarar verecekse önleyecek kendisi olduğu halde,alışık söylemler.

Zammı dış  güçler, doviz oynaklığı dış güçler, akar yakıt ateşi yine dış güçler vay bizim halimize. Ekranlarda Nevruz kutlamalarını çok il ve ilçelerde kutlandığını gördüm. Her kesim güzel nutuklar atıyor. Kardeşlikten yeni bir başlangıçtan bahsediyor. Söylemler doğru keşke söylemler eyleme dökülse..

Nevruzda ateşin yakılması, üzerinden atlanması Şamanizmin özlemimidir? acaba merak ettim. Dinimize, örf adetimize uygun tüm etkinlikleri alkışlarız.

İdeolojik,Irkçı, jakoben, şiddetten haz alan tüm etkinlikleri de boykot ederiz. insan nüfus sayısını hastalıkla azaltmaya çalışan Irkçı Emperyalist Dinazorlar, maşaları, Şimdi de silah tüccarları devrede savaşla,yoklukla, göçle, göz yaşı, öldürme, işgalle yeni alanlar açmaya, düzenler kurmaya çalışıyorlar. Hainlere Allah fırsat vermesin. Yaşamak her insanın hakkı, hak gasbı sarhoşlara Rabbim hidayet versin...
Şiddetsiz bir Dünya isteniyorsa Adil bir düzen kurulmak için azda olsa ceht etmek her insanın görevidir Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.