banner2


Başlıktaki ifade bir ayet mealidir.(Tekvir suresi Ayet 26.) Bu surenin iniş sebebi Allah resulüne Peygamberlik geldikten sonra Mekke Müşriklerinin Peygamberin dediklerine inanmamaları ve alay etmeleri üzerine Tekvir suresi inmiş. Allah Resulü de tebliğini ara vermeden devam etmiştir. Müşrikler inanmasa da. Bu sure de Kıyametin dehşetinden, vahiyden, Peygamberlik gerçeği üzerinde durmaktadır. Yeryüzünde İnanmayanlara kızıyoruz. Peygamber sağ iken, Mucize gösterirken yine de İnanmayanlar olmuştur. İnanan inanmayan kıyametin kopacağı ana kadar olacaktır. İnanan inanmayan insanların hepsi Âdemin Çocuklarıdır. Sekiz Milyar Âdemin çocukları yeryüzüne dağılmış tüm ihtiyaçları yeryüzüne serpilmiş, insanların emrine sunulmuştur. Mahlukları yaratan Allah ayırım yapmadan her kese hayat hakkı tanırken, İnsan insanın kurdu olduğu için bazı insanlar bazılarına hayat hakkı tanımıyorlar. 
Amerika’da beyaz tenli biri siyahî tenliyi öldürmüş. Siyahîyi vuran beyaz tenli Mahkemede suçsuz bulunmuş, bu adaletsizler mi insanlara Adalet dağıtacak. Küresel soygun düzenleri ve koruyucuları âdemin çocuklarını tokuşturuyorlar. Fitne tohumları ekiyorlar. Bunu yapmakla ne İnanan nede inanmayanın biteceğini sanıyorlar. Demokrasi yalanı ile Dünyada var olan varlıkların en az yüzde 80 nini sömürü vasıtası ile ballı hayat süren azınlık aç kurtların elindedir. Tüm insanların yüzde 80 ni bunlara çalışıyor halen doymuyorlar. Bu aç kurtların doymazlığını toprak ancak karşılık verecek. Hani toprağı bol olsun diyoruz ya. Mescidi Aksa, Kudüs Müslümanların mabedi kutsal beldesi iken, Yahudilerce işgal edilmiş, ibadet etmeye bile tahammülleri yok.  Kudüs Yahudilerin başkenti kabul edilse hiç şaşırmayın Yahudi İsrail’in arkasında Amerika ve başındaki mecnun var. Amerika’nın Elçiliğini Kudüs’e taşıması bunun ipuçlarıdır. Golan tepeleri Suriye’nin toprakları iken, Amerika’nın başı mecnun Golan tepeleri İsrail’indir diye karar imzalıyor. Bu mecnun yarın Mekke Medine için bir çılgınlık yapsa bu günkü hali ile Müslümanlar ne yapacak? 
Tüm insanlar inanansa veya tüm insanlar inanmasa İlahi adalete terstir. Cennet Cehennem iki gurup için halk edilmiş. İki gurupta serbest bırakılmış. İlahi kelamla İnsanlar düşünmeye davet ediliyor. Tebliğciler de tebliğlerine devam ediyorlar. İnsanların bazıları Cennete bazıları ise Cehenneme abonedirler. İnsanı en güzel tarif eden, ona doğruyu eğriyi, sevabı, günahı anlatan Kur’an-dır tebliğcisi ise Ahir zaman Peygamberidir. Varisleri ise gerçek ulemalardır. Yaradılış gayemizi Rabbimiz şöyle ifade ediyor. Hucurat suresi ayet 13. ”Ey İnsanlar biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Bir birinizi tanıyasınız diye, sizi Şubelere, kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız en çok ondan korkanınızdır. Çekineninizdir. Her şeyin iç yüzünü bilen odur o her şeyden haberdardır.” İnanmayanları, şirk bataklığından kurtaracak gerçek Müslümanlardır. 
Tüm insanlar Âdemin çocukları olduğuna göre inanmayanlar bile Ulemanın beyanına göre Müslümanın nesep kardeşidir diyorlar. Yeryüzüne dağılmış Müslümanların en büyük hatası, dini beşeri düzenlerine benzetmesi, benzetmeye çalışmalarıdır. İşte yukarıda mealini verdiğim ayette Yüce Mevla genel olarak ey İnanmayanlar Peygamberin söylediklerine kulak verin inanın ve kurtulun. İnananlara da İnandığınız halde nedir bu günah azgınlığınız sizde günahlarda haddi aşmayın gerçekten İnanın ve sizde kurtulun. Hem Müslüman, hem de Cehenneme odun olmayın. Yazımı üstat Bediüzzaman hazretlerinin ifadeleri ile bitiriyorum.” Ümit var olunuz şu istikbal İnkılâbı içinde en yüksek gür seda İslam’ın sedası olacaktır. ”Devamla “Acele ettim kışta geldim. Sizler cennet asa bir baharda geleceksiniz.” Münazarat. Ey İnsanlık aklınızı başınıza alın nereye gidiyorsunuz? Vesselam.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.