banner2

Kaç kez yazıldı, çizildi, haberlere konu oldu ancak henüz yeni bir doğum hastanesi yapılamadı. Bugün Şanlıurfanın hızla gelişen nüfus çoğunluğuna ve doğurganlık oranlarına baktığımız zaman ve bununla beraber, yüksek sayıda göç alan bir kent olması sebebiyle mevcut doğum hastanesinin halinin tam bir trajedi olduğunu söyleyebiliriz.
Şanlıurfa kadın doğum hastanesi, günümüz şartlarında ancak bir ilçenin talebini karşılayabilecek yapıdayken; Şanlıurfa gibi büyük ve doğum oranıyla Türkiyenin en çok doğumun yapıldığı bir kentin ihtiyacına nasıl karşılık verebilir ki?
Hastanenin fiziki yapısı, mevcut oda ve yatak sayısı, doktor ve personel sayısı, sağlık teçhizatları ile kısaca hiçbir yönden modern tıbbın, çağın ve kentimizin talebini karşılaması mümkün değildir.
Hakeza çocuk hastanesinin de doğum hastanesinden bir farkı yoktur. Zaman zaman ulusal haberlerde de konu olmuştur. Bazen bir yatakta 3-4 hasta çocuğun yatırıldığına Urfa halkı olarak hepimiz şahit olmuş veya duymuşuzdur.
Sağlıkta sorun varda diğer kurumlarda yok mu? Şanlıurfa büyükşehir oldu, belediyeler kuruldu, Şanlıurfa Büyükşehir ve merkez ilçelerin tümü iktidar partisinden Aradan yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen gözle görülür ciddi bir çalışma fark edilmedi.
Trafik ve yollar başlı başına bir çile. Kenar semtlerde ki caddeler dar, kaldırım yok, hem yayalar, hem de sürücüler trafikte adeta isyan ediyorlar. Bugün SSK Caddesi, Süleymaniye caddesi, Eyyubiye ve daha birçok caddeler alternatif yollar olmadığı için tek cadde ile mevcut trafiği kaldırmıyor.vs.vs...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.