banner2


Müslüman Ülkede, Müslüman bölgede, Müslüman aileden, Müslüman Anne ve babadan Bizleri Dünya’ya gönderen Allah’a sonsuz şükürler olsun. Allah bizi ateist bir toplumdan veya Afrika’da yamyam bir aileden Dünya’ya gönderseydi halimiz nice olurdu. Allah muhafaza Allah’tan, Peygamberlerinden ve dinden bihaber olarak yaşayıp gitseydik Allah’a nasıl hesap verecektik? Gözümüzü açtık İslam’la şereflendik. Uğruna savaşların yapıldığı, Şehitlerin verildiği büyük sıkıntıların yaşandığı, ablukadan dolayı senelerce süren yaptırımlar nedeniyle günlerce aç kalındığı son din İslam ile müşerref olduk daha ne olsun bundan büyük lütuf mu olur? Bundan daha güzel ikram mı olur? Hem İnsanlığın Anayasası Kur’an ve Hadis hediyeli. Vallahi Allah bizleri seviyor. Lakin bizler bu sevgiye layık olamıyoruz…   
Hepimiz yarın ne olacağını, olacağımızı bilmiyoruz, bilemeyiz değil mi? yaşadığımız her gün, aldığımız her nefes için Allaha şükür etmeliyiz peki insanlar neden nankör elinde olanların değerini bilmez daha fazlasını ister Kimse yarını düşünmüyor günlük yaşıyor. Anlık heyecanların zevklerin peşinde zamanını boşa harcıyor. Alamadım veremedim giyemedim gezemedim derken ömür sermayemizi heba edip tüketiyor bitiriyoruz. Böyle bir yaşamı sürdürürsek zaten şükretmekten de bahsedemeyiz. Artık uyanmamız lazım geçte olsa. Yani bunu hem kendime hem de sizlere söylüyorum… Anlık heyecanların zevklerin peşinde zamanını boşa harcıyor. 
Yağmur yağıyor, ıslandık diyoruz; kar yağıyor, üşüdük diyoruz; güneş açıyor, Yandık diyoruz. Birçok şeyi beğenmiyoruz da kendimizi beğenmişlik taslıyoruz. Özellikle Dört mevsimin en güzel şekilde yaşandığı bir ülkede yaşadığımız için ne kadar şükretsek az. Her uzvumuz çok kıymetli ve paha biçilemez değerdedir. Mesela Göz azalar içinde en değerli olanlarındandır. Şöyle ki maddi anlamda en fakir bir insana dahi: “İki gözünü bana ver, mukabilinde tüm dünya senin olsun!” deseniz hiç düşünmeden: “Ben görmedikten sonra dünyayı ne yapayım?” diyecektir. O hâlde dünyadan daha değerli olan bu gözlerimiz için dünya kadar şükretsek yine de azdır ki Rabbimiz değişik ayetlerde “Ne kadar az şükrediyorsunuz?” buyurmuştur.
İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifade için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allah katında din İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakikat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) asla kabul edilmeyecek ve o ahirette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85) Elhamdülillah Yüce Rabbimiz anlamamız için Kur'an'ı kolaylaştırmış ne kadar şükretsek az Kur’an anlaşılınca kurtulacağız. Evet sırf biz değil dünya insanı kurtulacak. Avrupalı, Amerikalı kendini maddenin doyuramadığı ve kurtuluşu İntiharda bulan sözde Medeni İnsan kurtulacak… Sözü Asımın ömür sermayemizle ilgili bir şiiri ile bitirelim. Selamla Kalın Selamette Kalın.
Ey misafir kendine gel kendine, 
Garib handa süren doldu dolacak...
Kulak kesil han sahibi pendine, 
Cânının güneşi soldu solacak...
.
Bak ikindi oldu, geliyor akşam,
Âlem kara bağlar, biter ihtişam, 
Ne dost diyen kalır, ne ağam, paşam,
Dertlerin saçını yoldu yolacak...
.
Bin tedbir alsan da değişmez ecel,
Her nefse bir müddet yazılmış ezel,
Hande gülün sonu olur ya gazel,
Baharın zemheri oldu olacak...
.
Âsımâ dünya bu olmaz neşesi,
Kokuşmuş, pörsümüş her bir köşesi,
Sahtedir aldanma süsü, cilvesi, 
Bu rüya nihayet buldu bulacak... 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.