banner2

İnsanoğlu yaratılışından bu yana hep yönetme ve yönetilme ihtiyacı hissetmiştir. Zaman zaman yönetenler ve yönetilenler bu durumdan faydalanmışlar ya da zarar görmüşlerdir.
Peki, yönetenler hangi vasıflara sahip olmalıdır ki yönetilenler mutlu olabilsinler.  Yöneticilik ömürleri uzun olanlara baktığımız zaman öncelikle bu yöneticiler, sağlam bir kişiliğe ve karaktere sahip, güçlü bir irade ve idareye sahipler. Bunun yanında adaletli ve inançlılardır (inançlılar derken tek tanrılı dine inananları kastediyorum.) Bu yöneticilerin diğer özelliklerine baktığımız zaman farklı görüşlere saygı duyan, çevresindeki insanlarla istişareye önem veren kişilerdir.
Bu saydığımız özellikleri taşımayan yöneticiler de doğal olarak pek başarılı olamamışlardır. Hem kendileri hem de yönettikleri insanlar zarar görmüşlerdir. Zaten bu konuda peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Hadis-i Şerifi var: “Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmeye mahkûmdur.”  En güzel örnek Suriye liderinin ve halkının şu andaki durumu.
İyi bir şekilde yönetilen toplum fertlerine baktığımız zaman bunlar öncelikle vatansever, inançlı, insanları seven toplumlar olduğunu görüyoruz. Böylece toplum olarak çevresindeki diğer milletlere ve toplumlara göre daha zengin, mutlu, bir arada yaşama duygusu kazanmış ve bağımsız yaşadıklarını görmekteyiz.
Acaba şu anda toplum olarak nasıl yönetiyor ve de yönetiliyoruz hiç düşündünüz mü?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.