banner2



İnsanlar nedense son yıllarda sıkça mutsuzluktan şikâyet etmeye başladı. İnsanoğlu bir    çok şeye sahip olmasına rağmen yine de hayatında hep bir eksiklik hissediyor,
Peki acaba o eksiklik nedir? Evet o eksiklik mutluluk. İyi de her şeyimiz olmasına rağmen neden mutluluğu bulamıyoruz? Nerede bulunur acaba bu mutluluk denilen o şey?
Eskiden büyüklerimiz yokluğa, yoksulluğa, kıtlığa, savaşlara rağmen nasıl oluyordu da      mutlu olabiliyordu. Eskiden erkekler, çocuklar, kadınlar hatta ve hatta hayvanlar bile mutluydular. Herkeste büyük bir yaşama sevinci vardı. Aslında durup düşündüğümüz zaman cevabı çok kolay.
Çünkü eskiden insanların dostlukları parayla alınıp satılmıyordu oysa şimdi öyle mi? Eskiden insanlar birbiriyle birbirinin maaş kartı için evlenmiyordu şimdi öyle mi? Eskiden evlat babasından ve annesinden aldığı harçlık için onlara saygı göstermiyordu oysa şimdi öyle mi? Eskiden akrabalar sadece kavga, düğün ya da taziye için bir araya gelmiyordu. Oysa şimdi öyle mi? Eskiden insanlar mal, mülk, statü, para için gecesini gündüzüne katmıyordu oysa şimdi öyle mi? v.s.

Kısacası; mutluluk, sevmenin ve sevilmenin kayıtsız, şartsız bir arada saklandığı yerdedir.



Sevgi ve muhabbetle kalın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.