banner2

Hac İslamın şartlarından biridir. Hem mali hem de bedeni bir ibadettir. Ömrün de bir defa Müslüman’ın Hacca gitmesi farzdır. Haccın farz oluşu zenginliğe bağlıdır. Hac ayet ve hadiste çok anlatılır. Haccı İnkâr etmek insanı küfre götürür. Fıkıh kitaplarımız da hac çok güzel anlatılmıştır. Merak edenler İlmihal kitaplarından Hac konusunu okuyabilirler.  Diğer ibadetlerde olduğu gibi hac ibadetinin de cılkı çıkmıştır. Parayı bulan şuursuzca hacca koşuyor. Hac nedir? Niçin Hacca gidilir, Hac insana neyi kazandırır hac paralarımı kime veriyorum. Toto loto gibi kura ile Hacca gidilir mi? Taksitle hac, Hacca gitmeden aylar önce hac için para yatırmak fıkhi olarak caiz mi? Bu paralar nereye yatırılıyor, hac kime kadınlar dâhil nasıl farz olur? Gibi soruların cevabını bilmeden hacca gidiliyor. Yeter ki,  bana hacı efendi desinler şuuru hakim ise mübarek olsun.

Bu seneki hac ziyareti Ekim ayının ilk haftasında hac yolculuğu şimdiden başladı bile, kısmet olursa belki bende hac yolcusuyum. Hac yolculuğunda bildiklerimi din kardeşlerime anlatmakla mükellefim. Hac yolculuğunda hacca gitmeden önce hacı olmak lazım. Hac Müslümanların kongresidir. Arafat Haşr’ı andırır. Arafat terbiye günahlardan arınma mekânıdır. Mina Müzdelife taş toplama, şeytanı lanetleme mekânıdır. O atılan taşlar semboliktir. Ebediyen şeytanı kendime yanaştırmayacağım söz verme silahıdır. Sabır silahını kuşanmadır, Kardeşlik bağının kuvvetlendirilmesi harcıdır hac. Çünkü Mekke emin beldedir.124 Bin Peygamberin mekân ve makamıdır Mekke, İslamın rakiplerine galebe çaldığı mekândır Mekke, Kötülüklerden hicrettir Mekke’de bulunmak hac yapmak, Hz. İbrahim, İsmail ve hazreti Hacerin duruşlarını yapmanın görevidir. Ne mutlu, bu şuurla hac yapanlara. Kalp kırmak Kâbe’yi yıkmaktan beterdir şuurunda olmak her Müslüman’ın görevidir.

Hacda Kurbanlar kesilir. Çoğunlukla bil hassa diyanet ve görevlileri Kurban kesmeyi İslam bankası yetkililerine yönlendirirler. Ben kurbanımı bunlara vermem kendim görerek kestiririm. Hacda Beş yıldızlı mekânlarda kalmakla, özel odalar kiralamakla, özel yemekler yemekle, süper hacı olunmaz. Sevap fazlalaşmaz. Riya gösteriş olur ki, çok tehlikelidir. Kurban konusu açılırken, Şimdiden kurban simsarları piyasada kol geziyor fiyatlar çok değişken, vekâlet yolu ile Kurban fiyatı bu kadar deniyor. Ben bunlara da güvenmem kurbanımı bunlara vermem paramı kendim verir kendim kurbanımı keserim. Hanefi mezhebinde nisaba malik olanın Kurban kesmesi vaciptir. Nisaba malik olanlara Şafii mezhebinde Kurban kesmek ise sünnettir. Kesilen Kurban eti yıl boyunca et yüzünü görmeyen fakirlere dağıtılmalıdır. Etler aylarca dondurucularda kalmamalıdır. Kurban yakınlıktır kime yakın Yaratan Allah’a yakın olmak demektir. Kurban da bu şuurla kesilmeli ve dağıtılmalıdır.

Geçen sene kendime bu sene eşime kurban keserim görüşü sakattır. Kime kurban vacip olmuşsa mutlaka o kurban kesmelidir. Kurban derileri için geçmişte büyük vurgunlar vardı o zillerin sesi kesildi. İnsan hür iradesi ile derisini istediği yere verebiliyor vermelidir. Hacca gidip geldikten sonra artık sen hacı oldun. Dünyadan el etek çek demek yanlıştır. Cahilane sözlerdir. Hac dönüşü hacı eğer hacdan nem almışsa toplumda parmakla gösterilmelidir. Çünkü hac ibadeti de diğer ibadetler gibi insanı kötülüklerden alı koymalıdır. Hiç bir ibadet insanı dünyadan el çektiremez. Müslüman hem tacirdir, siyasetçidir, memurdur, amirdir, iyilikleri emredendir, kötülüklerden alıkoyandır. Hakkı haykırandır. İşverendir, sendikacıdır, vakıfçıdır, dernekçidir,  Şirk düzenlerin, emici Siyonizm’in korkulu rüyasıdır Müslüman. Kitap, sünnet, fıkha bağlı kalmak şartı ile her Müslüman kötülüklere fren, iyiliklerin motorudur. Dini konularda bunlar yaşanırken, Ülkede seçim olmuş, Sayın ERDOĞAN Cumhurbaşkanı seçilmiş,  Obama ve beşli çete sayın ERDOĞAN’I kutlamış anlatıla bitirilmiyor.Çankaya’da resepsiyon verilmiş ,Emine hanım tüm misafirleri ağırlamış ellerini sıkmış, hangi dine göre ise, Ayriyeten Çankaya da özel deftere Kemalizm’e  sadakat sözü verilmiş,62 hükümet güvenoyu almış, devletin bekası için paralel yapı ile tüm güç sarf edilecekmiş,  ülke tam kalkınmış insanlar çok huzurlu, gel keyfim gel.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.