banner2

Ramazan ayının girmesi ile manevi duygularımız bir başka olmaya başladı diyerek klasik bir giriş yapalım. Gerçi sıcakların çok etkin olması Ramazan’ı kola ve Meyan şerbeti ayı olarak anımsatıyor ama neyse…

 

Biz Kürt olarak, Türk olarak, Arap olarak ülkemizde yaşarız, ancak tüm Müslümanlar kardeştir ilahi emri uyarınca inançlı insanları kardeş olarak görürüz.

 

Üç yıl önce bu aylarda Sudan’da yaşanan çatışmalarla sınandık, evvel sene Somali ile sınandık. Geçen yıldan beri devam eden komşumuz ve kardeşlerimiz Suriye ile sınanmaya devam ederken, bu yıl Ramazan ayı ile beraber Mısır ile sınanmaya başlandık.

 

Uluslararası toplum mühendisleri bir karar verirken, toplumun nabzını tutarlar, toplum yapılacak uygulamaya nasıl tepki verecek diye analiz ederler.

 

Toplum olarak biz Müslüman kardeşlerimizin acısını paylaşıyormuyuz? Batılı toplum mühendisleri bizi dizayn etme projelerine ne kadar tepkili olabiliyoruz?

 

Biz Müslümanların duygularıyla ilgili olarak size bir örnek vereyim.

 

Geçen gün Mısır’da ilk kez seçilmiş olan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan askeri darbeyi protesto amacıyla günlerdir Kahire Rabiatul Adeviyye meydanında Mısır halkı protesto gösterisi yapıyor. Bu gösteri nedeniyle sahur ve iftarlarını meydanda yapıyorlar. Protestocu Müslüman kardeşlerimiz iftarını genellikle su, hurma ile açıyor.

 

Batı destekli darbecilere karşı direnen Mısırlı Müslüman kardeşlerimize Şanlıurfa’dan destek amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfı ‘ümmet iftarı’ adı altında Balıklıgöl’de ‘su, Hurma, Simit’ ile iftar programı düzenledi. İftara katılım yok denilecek kadar azdı.

 

Diğer yandan Şanlıurfa Belediyesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde eğlence programları düzenliyor. Dün gece arkadaşlarla saat 24:00 sularında Balıklıgöl Platosuna gittik, kadınlı, çoluklu, çocuklu alan tıklım tıklımdı.

 

Müslüman duyarlılığı böyle mi olmalı? Ümmet iftarını es geç, eğlenceyi kaçırma!..

 

Ne diyelim!

 

Bizde bu ense, batılılarda da para oldukça ensemize tokat atan çok olur!

 

İLGİLİSİNE

Boşuna kendinizi kandırmayın; sürekli yaptığınız şey neyse siz osunuz... Aristo

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.