banner2


İnsan akıl ile yaşıyor. iyi, kötü, faydalı, her şeyi idrak ediyor. Duydukları,gördükleri ile ya seviniyor, yada üzülüyor. Duyu organları ile teyip kaseti gibi şarz oluyor. Hadiseler olan bitenler karşısında insanın asude bir iradeye sahip olması lazım ki, insan badireleri atlatabilsin.
Teknoloji asrında moral bulmak, ümitli olmak biraz zordur. Ekranlar da sosyal medyada, her gün; ölümler inti harlar, haklı haksız tutuklamalar, zamlar, düşen, yükselen vergiler, yalan yanlış, yanlı haberler, çekişmeler, hakaretler, vurgunlar, yokluklar, zam haberleri, kuyruklar, çözüm süzlükler, Halka rağmen yanlış politikalar, adaletsizlikler, savaş naraları, zülümler, kültür asimilasyonları, işgal naraları ister istemez insanın moralini bozuyor ümit bırakmıyor.

Öncelikle insanlık kapitalizmin ağlarından kurtulmadıkça huzur bulamaz. Dünya servetini, teknolojinin her çeşidini savunma sanayini, yer altı yer üstü zenginliklerini ellerinde bulunduran azınlık mutlulardan adalet, adil paylaşım, huzur, moral nasıl beklenir. Onların moral gücü köle, soygun düzenlerini, faiz, market hortumları ile ikame etmektir.

Kölelere de onlar için çene yormak ya yermek yada yağlamak düşer. Müslümanın görevi tüm insanlığı bataklıktan kurtarmaktır.
Moral, ümit gücünü yükseltmektir. Hayber kalası feth edilirken, sahabeler, cengaverler başta Hz.Ali RA. Gavurların hepsini imha taraftarı, Savaş komutanı Adalet timsali Allah Elçisi SAV. sahabeyi topluyor; "Önce tebliğ edeceksiniz sizin vasıtanızla bir insanın hidayete ermesi yer yüzündeki kırmızı develerden daha efdaldır".Talimatı var.

Huzur islamda diye Müslümanların sloganıdır. Irkçılıkla, mezhepçilikle, cehaletle, ayrımcılıkla huzur olmaz ki, tüm ibadetler Müslümanın huzur umut direkleridir. Şuurluca olursa. Müslümanlar; Adalet, Adil paylaşım, insana değer acıma, Hakkı üstün tutma, Dünya Ahiret ilimlerini kesbetme ,Ahlak, nümune insan tipi, zararlı akımlardan arınma, velayet de recesini yakalama gibi güzel haslet libasını giyer, (Yönetim anlayışında da) yaşarsa hem kendileri hemde insanlık kurtulur.

Dün geçmiştir, Gelecek gelmemiştir. Geçmişin, geleceğin hayal yükünü taşıyacağımıza yaşadığımız anı moralle geçirelim.
Son sözler üstada ait "Ümitvar olunuz şu istikbal (gelecek) inkılabı içinde, en yüksek gür sada (ses) islamın sadası olacaktır." Ne yapayım acele ettim kışta geldim. sizler cennet asa bir baharda geleceksiniz. Şimdi ekilen nur tohumları zemininizde çiçek açacaktır." Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.