banner2

İyiliklerin ve kötülüklerin yaratıcısı yüce yaratandır. Müslüman olduğumuza göre iyiliklerin fanatiği olmak, kötülüklerden kaçınmak her Müslüman’ın görevidir. İnsan akıl sahibi olduğu için yaptıklarından sorumludur. İnsanin sermayesi sadece dünyalık değildir. Asıl sermaye ebedi hayat için hazırlanmaktır. Dinimizde günahın büyüğü küçüğü olmaz. “Peygamberimiz HZ. Muhammed Mustafa sallalahu aleyhi vessellem bir hadisi şerifinde, kim kendisini bir kavme benzetirse oda onlardan olur.” Müslüman toplumda dine uyan çok geleneklerimiz var. Bir mevlid kandilini geride bıraktık, tüm Camilerimizde mevlitler okundu, dualar edildi. Çünkü bu gecede sevap getirecek olan her iyilik kat kat sevabı vardır. Bu gece Âlemlere Rahmet olarak gönderilen iki Cihan serverının doğum günüdür. Mevlid ne farz nede vaciptir iyi bir adettir. Müslümanların vahdeti için bir vesiledir. İman dolum tesisleri Camiler haftası her sene kutlanıyor bu güzel bir gelenektir. Yine her yıl Diyanetçe kutlu doğum etkinlikleri yapılıyor, konferanslar veriliyor bunun tadına da doyum olmuyor.

Nedendir bilinmez,  Müslümanlarca dinde olmayan, insana günah getiren, insani rendice edici bazı fiiller işleniyor ki, anlamakta insan zorlanıyor. Yazacaklarım değerli din hocalarımızın görevi ancak, bende hocalarımızdan öğrendiklerimi yazacağım. Bunlardan biri Milli Piyangodur. Haram olan, insana günah getiren bir fiilin başına Milli kelimesinin getirilmesi ayrı bir tartışma konusudur. Aslında Milli piyango sadece yılbaşlarında değil, yıl boyunca devlet eli ile bu çirkef fiil işletiliyor. İnsanlara haram günahlar bulaştırılıyor. Dinimizde olmayan ikinci bir konu ise, Yılbaşı, Noel baba safsatasını kutlamaktır. Müslüman halk Hıristiyan âdeti olan Noel babayı niçin kutluyor? Devlet yönetimi bu haram fiili hem destekliyor hemde teşvik ediyor. Her yılbaşına haftalar kala programlar yapılıyor. Yılbaşı gecesi su gibi haram içkiler içiliyor, hindiler kesiliyor, ağaç severlerce çamların ırzına geçiliyor. Devitin güvenlik birimleri bu gece seferber ediliyor. Tam bir tüketim sarhoşluğudur.

Halkı Müslüman olan bir ülkede bu haramin işlenmesi af edilecek bir şey değildir. Sayin Cumhurbaşkanının Faiz bir sömürü aracıdır dediği gibi aynen bunun gibi, bu yılbaşı gecesindeki gelirde, giderde bir soygun, faiz çeşidi ve sömürü aracıdır. Şehit polis, asker cenazeleri her gün gelirken, cenaze namazları kılınırken, annelerin yetimlerin feryat figanları yeri göğü titretirken, ey insaf ve vicdan sahipleri bari ölümlere saygınız olsun şehidin annesi, eşi, yetimi yasta iken, Hıristiyan âdeti yılbaşı Noel babayı kutlamak hangi vicdanin eseridir. Bir insanin aklını, neslini, canını, malını, Dinini, Namusunu korumak, güvence altına almak devletin görevi değilmidir? Baticilik uğruna bu halk çok bedeller ödedi aklimizi başımıza almayacak mıyız? Ne zaman uyanacağız? İslam ülkelerinde her gün Müslüman kanı akıtılırken, top yekün Müslümanlar zillet ızdırabında kıvranırken, bu zulmü yapanların adetlerini icra etmek, taraf olmak yozlaşmanın bir ifadesi olsa gerek. Her kes bir şeylerden şikâyet ediyor. Hiç kimse ne yaptık da bu işler başımıza geliyor demiyor, sorgulamıyor, sorgulanmıyor. Halep harap oldu, Halep te dünyanın gözü önünde bir soykırım yapıldı yapılıyor. Cenaze Namazları ile Müslüman’ın şu an altı vakit Namazı vardır.

Helal haramlar izinde, haramlar hem işleniyor hemde sonuna kadar önü açık, Müslümanlar niçin bu kadar dünyevileştiler? Kadim bir medeniyetin varisleri, dünya’ya nizam veren bir ecdadın torunları, her karış toprağında şehit kani bulunan bir neslin mirasyedileri bizler niçin bu hale düştük. Medeniyette, Ahlakta, edep hayâda, İlimde, Adalette, yardımlaşmada, mertlikte, iyilikseverlikte, fetihlerde dünyada ün yapmış asil bir neslin Çocuklarında neden bu saydıklarım yok? İfsad şebekeleri bizi bozdu da ondan. Toplum olarak bizi biz yapan değerlerimizi yitirmişiz. Gerçek medeniyet savunuculuğunu yapacağımıza aslımıza dönmek en akilli yoldur. El Bab da on altı gencecik askerimiz şehit oldu, Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza şifa, başta yakınlarına rabbimden sabırlar diliyorum. Her gün hepimizin taziyesi var Noel babadan bize ne... Gün birlik beraberlik günüdür. Rabbim bize günah getirecek tüm fiillerinden hepimizi muhafaza eylesin.  Aslımıza, özümüze dönmeyi nasip eylesin. İyiliğin yerleşmesi için çalışanlara mevlam yardım eylesin. Hainlere, din düşmanlarına, bu vatanin ekmeğini yiyip hain olanlara mevlam fırsat vermesin, bir yılı geride bırakacağız, nefis muhasebesi yapmayı mevlam bize nasip eylesin. Kötülükte değil iyilikte yarışmak dileklerimle… Selamla kalın selamette kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.