banner2

     Ölümü ve hayatı yaratan yüce Allah’tır. Yüce Allah'ın yarattığı hiçbir şey ebedi/ölümsüz değildir. Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır;  “(Resulüm) biz, senden önce hiçbir insana, (dünyada) ebedi hayat vermedik… (Enbiya suresi, 34.ayet)

     Her şey, ölümlü/fani olduğu için, her şeyin bir sonu olması kaçınılmazdır. Bu ne olursa olsun böyledir. Yüce Allah; kime, neye ne kadar ömür biçmişse, takdir etmişse ondan fazlasını yaşayamaz.

     Bu sebeple insanlık tarihinde çok saltanatlar, hükümdarlıklar, imparatorluklar kurulmuşlar, bunlar hüküm sürmüşler ve sonra ömürleri bitince, vadeleri dolunca yok olup gitmişlerdir. Hani şöyle bir görüş vardır; “insanlar doğar, yaşar ve ölürler.” Bunu aynı zamanda Partilere de uyarlarsak; ‘Partilerde doğar, yaşar ve ölürler.'

    Bu pencereden bakarsak milli görüş çizgisi de doğdu, yaşadı ve bence (üzülerek ifade ediyorum ki) öldü/öldürdüler. Hem de doğmasına sebep olanlar tarafından öldürüldü. Sonu getirildi.

    Bizde tek kişi hastalığı, şahısperestlik mantığı çok yaygın olduğu için, falan şahıs olmazsa bu iş olmaz. Bundan başkası bu işi beceremez deriz. Halbuki o işi yapacak adam var ve belki de ondan daha iyisini yapacak ama fırsat vermiyoruz ki!…

    Milli görüş ‘yeni Dünya düzeni’ diyor. Fakat daha kendi içindeki ayrılığa düzen veremedi. Parti içinde bile bir düzen sağlayamadan, 'Dünyaya düzen, yön verilmez.' Geçmişte de Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının partiden ayrılmasına neden olan bu tutumları; kongrede tek aday olarak seçime girip başkan seçilen Numan Kurtulmuş bey ve arkadaşlarının da Partiyi terk etmesine/Partiden ayrılmasına neden olmuştur.

     Son zamanlarda saadetin oylarında ciddi bir artış gözlemleniyordu, bu apaçık görülüyordu. Saadetin oylarının artmasının sebebi; kuşkusuz Numan beyin; "şahsiyetli, olumlu ve yapıcı bir siyaset izlemesi olmuştur." Numan kurtulmuş doğrunun yanında, yanlışında karşısında dik duruş sergilemiş bir başkan ve lider olarak halkın gönlünde yer edindi… Hatta halk arasında çok duyduk ve halen söyleniyor ki; halk Numan Kurtulmuşa Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra veya onun yerine geçebilecek- alternatif lider- gözüyle bakıyor (du)…

   Peki bundan sonraki süreçte ne(ler) olabilir sorusuna ise; benim kanaatime göre; "Necmettin Erbakan ve onun bağnazcı  arkadaşlarının işi zor gibi…" Çünkü siyasi arenada bundan sonra iflah olmaları/toparlanmaları zor olacaktır.

   Sanki Erbakan hoca kendisiyle beraber 'hareketini' de bitirmek istemiş gibi bir durum insanın aklından geçmiyor değil. Yoksa bu kadar yanlışı bir arada yapmak herkesin becereceği şey değildir.

   İnanmak zor olsa da Numan Kurtulmuşa verilen ‘katli vaciptir fetvaları’, tehditler, saldırılar ve iftar basmalar çok basit ve çirkin hareketlerdir. Değil bir partiye ve Erbakancılara; "bu çirkin hareketler kendini bilen sıradan insanlara bile yakışmayacak şeylerdir…"

   Bütün bu olanları göz önünde topladığımız zaman, şunu diyebiliyoruz; milli görüş (ve dolayısıyla bu çerçevede siyaset yapan saadet) partisi de doğdu, yaşadı ve öldü…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.