banner2

Seçim sathine girerken dezenformasyon haberleri o kadar ivme kazanıyor ki; hızlı bilgi akışında kirlilikte o kadar hızla yayılıyor.

Aday adayları enflasyonun yaşandığı Şanlıurfa’da kimin vekilliğe daha layık olduğu ve emanete hıyanet etmeyeceğini, bilgi birikimli olduğunu kestirmek o kadar güç ki; hele hele siyasete biraz uzak insanların anlaması neredeyse imkansız…

Bu bağlamda “proje” diye neler neler anlatılıyor aday adayı olmak isteyenler tarafından. Gerçekçi ve ütopya bir birine karışmış durumda.

Gözlerimi kapadım ve bir anda kendi kendimi “milletvekili” adayı olarak hayal ettim!.

Ne yapabilirim?

Nasıl bir yöntemle tüm seçmenlerime ulaşabilirim?

Vaat ettiğim sözlerimi nasıl yerine getirebilirim?

Zamanla ortaya çıkan sorunlara nasıl eğilebilirim?

Bunlara benzer sorular beynimde karıncalandı. Kendi kendime bir çözüm ürettim. Onu okuyucularıma ve milletvekili aday adaylarına sunuyorum.

TBMM’ye giden bir vekil öncelikle “danışman” edinir. Danışman kelime anlamı ile “danışılan” demektir. Ankara’da olan bir insan Şanlıurfa’daki gelişmelerden haberdar olması, “hele hele ayrıntıları” yakalaması çok zordur. Eğer “danışman”ı seçmenler tanıyor ve ulaşıyorsa sorunlarını aktarırılar “o” da “Vekile” aktarır.

Şimdiye kadar bu şekilde davranan milletvekillileri başarılı bir profil çizemediler. Demek ki; “danışma” sisteminde sorun var.

Bunun yerine değişen ve gelişen zamana uygun olarak siyasetçi bir insan için “danışman” kavramı da değişmeli.

Bir milletvekili şehrinde başarılı çalışmalara imza atmak istiyorsa (Toplum önderi olan vekiller, toplumların 3 adım önünde yürürler) bir “tink tank” kuruluşunun içinde yer almalılar.

Bunu yapamıyorlarsa kendi çapında bir ekip kurmalı. Çok başarılı ve zeki olabilir ama takımı (ekibi) yoksa başarılı olması beklenemez. Harcanıp gider.

Milletvekilinin kuracağı ekip, alenen olmayacak. Bir nevi gizli bir şekilde çalışacaklar. Ki; bu şekilde insanların yanında rahat rahat gelişmeler hakkında konuşsunlar ve gözlemlerini rapor halinde (mail, cep telefonu, Fax, vs.) ile milletvekiline aktarabilsinler.

Ekip içerisinde yerel medya sorunları için; Bir gazeteci

Spor dalları sorunları için; Bir sporcu

Esnaf sorunları için; Bir esnaf

Asgari ücretlilerin sorunları için; Bir Asgari ücretli çalışan,

GAP’ın merkezinde, çiftçi sorunları için; bir çiftçi

Memur sorunları için; Bir memur

Eğitimci sorunları için; Bir öğretmen

Dernek ve Sendikal sorunlar için; Bir sendikacı

Sağlıkçıların sorunları için; Bir sağlıkçı

Organize ve Evren sanayi çalışanları için; Bir sanayici

Meslek dallarını uzatabilirsiniz.     Bu şekilde kurulacak bir ekiple ay’da bir de olsa yüz yüze görüşüp “brifing” almalı ve konun “aciliyetine binaen” diğer iletişim kanalları kullanılmalı.

Alınan bu sorunlar zamanında TBMM’ye veya yerel yönetimlere aktarılarak çözüm bulunabilir.

Aksi takdirde değil 12 milletvekili 120 milletvekili de Şanlıurfa’dan seçilse de bu zihniyetle buraya kadar!...

Eskiden “danışman” olarak farklı bir anlam ifade ederdi. Her Padişahın danışmanları olur. Yetmez, kendisi “tebdili kıyafet” ile halkın penceresinden kendini tartardı. 

Bu yazıyı Milletvekili adaylarına hitaben yazdım. Yönetici pozisyonlarında olan herkes bu reçeteyi uygulayabilir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.