banner2

Hakkı verilmezse Dünyalıkların en kötü ve günah hamallıgı mevki makamlardır. Mevki makamları araç değil, amaç edinenler günah işlemede madalyalıdırlar. Ahirette hesapları çetin, eli boş yüzü kara olanlardır.
Onun için ahirette 7 sınıf insanlardan biri adil idarecilerdir. Mevki makam hakkını verenlerdir. Serin gölgelerde gölgelenenlerdir. İdarecilik ateşten gömlektir.
Hem yakar, hem Isıtır. Dünyadaki tüm mevkima kamlardan lezzet alınsada geçicidirfanidir mevki makamlarda en çok kul hakkına tecavüz vardır. Mevki makam,saltanat düşkünü, sarhoşu olanların gözleri var görmezler, kulakları var işitmezler, kalpleri var taş gibi katıdırlar. değer mi ?
Üç günlük Dünya için zebani olmak. Mevki makam perestler Dünyada Karun gibi olurlar. Hatta ilahlık bile taslarlar. Ne yapsalar görünme yen bir vi rüse yenik düşerler ibrette almazlar.
Halbu ki mevlamız insanı tarif ediyor. "Gevşeme yin,üzülmeyin, eğer mümin iseniz mutlaka en üstün sizsiniz. "Buyurur. Ali imran süre si/139 Açık ifade ile mevki makamların en yükseği,en üstünü İman,inançtır.Takli di imanla değil,tahkiki imanla yaşamak, mevki makamların en zirvesidir. Dünyalık lar insani öyle aldatıyor ki, efendimiz bu konuda şöyle buyurur."
Kişi Mümin olarak sabahlar, kafir olarak akşamlar, yahut mumin olarak akşamlar, kafir olarak sabahlar ve dünya malı karşılığında Dinini satar."  Müslim iman bab 53.
Rabbim dünyalıklarla biz aldatmasın.insanlar helake düşmesin, Cehenneme yakıt olmasınlar diye Allah C.C.Yer yüzüne peygamberler, kitaplar göndermiş,taki insanlar uyarılsın. Peygamberlerin varisleride gerçek alimlerdir.
Bu gerçek alimler tarih boyunca, mevki, makam, saltanat düşkünü idarecilere fren olmuş, günahlarına ortak olmamışlardır.çok kötülüğün olmaması için hep öncü olmuş boyun eğmemiş, hatır için fetva vermemişlerdir. mevki makamla ilgili bir kaç kekâmı kibar.
Makamlar insanlara değil, insanlar makamlara şeref kazandırır. LA EDRI. Bilgi sizlerin geçtikleri mevkiye,yaptıgı tahribatı, yüzlerce Aslan bir araya gelse O, tahribatı yapamaz. MEVLANA. Layık olmadan Devletin makamlarına atananlar, Astlarını Isırır, üstlerine kuyruk sallarlar.
"İmamı Gazali bir memlekette ayaklar baş olursa,başlar ayaklar altında kahrolur.Hz.Ali. Mevki ve ikbalin her ne kadar yüksek olursa olsun Dikkat et,eteğini kimse öpmesin. Nabi. Dünyada yöneten,yönetilen,mevki,makam lar olacaktır.
mevki makamlar sadece koltuklar değil, hayatta çok koltuklar, mevki makamlar var yeterki, iyilikte kullanılsın. Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.