banner2

 

Meşru helal demektir. İnsan doyumsuz bir varlıktır. Doyumsuzluğun sonu felakettir. Çarık giyen insan, Çay şekeri bulamayan insan, karneyle ekmek alan insan, Sabanla çift süren insan, Elektriksiz, televizyonsuz hayat geçiren insan, kıt şartlar bol imkânlar misaller çoğaltılabilir. Dün geçmiş, yarın gelmemiş, bugüne bakmak lazım. İnsanoğlu bugün varlık içinde yüzüyor. Yeme de, içmede, giymede, barınmada, gezmede, nimetler çoğalınca insan azgınlaşıyor. Asrımızda hiçbir insanın elbisesinde yırtık, yama yok, ayakkabılar gıcır, her insanın elinde son model telefon, gençlik kitap okumaz, internet sanal hayat gençliği yoldan çıkaran bir tuzak, son model arabalar moda, yaya kimse yürümüyor. Borçlanarak da olsa konforlu ev ailelerin süs aşkı. İsraf zirvede, kanaat izine ayrılmış.

Dinden uzaklaşma var. Nefis ve şeytana kurban olunmuş. Seçim zamanında oy için aramızda olanlar birden kayıplara karıştı. Ölümü kimse düşünmüyor. Ahiret’te hesap vereceğim diye düşünen yok. Mideler tıklım tıklım dolu. Nimetleri beğenmeme alışkanlık olmuş. Taziyelerde yemek safsatası devam ediyor. Ölüden ibret değil, insanlık nam kapma peşinde, Yaz kur’an Kursları gençlik için yetersiz. Denetimsiz hiçbir şey sağlam olmaz. Süper hac umreler yapılıyor. Zina çoğalmış, bankalara borçlanmayan yok gibi. Ülkemizdeki Suriyeliler meslek sahibi yapılıyormuş öz vatan evladı üniversiteli genç işsiz bırakılıyor.

Ekmek azizidir her gün milyonlarca ekmek çöpe atılıyor. Aile yuvaları yıkılıyor. Boşanmalar çoğalıyor. İnsi şeytanlar asıl şeytanı geçmiş. Enflasyon azmış, dolar 7 lira olmuş, Amerika Türkiye’ye ekonomi savaşı açmış, fırsatçılar dolar bahanesiyle ithal olmayan ürünlere zam üstüne zam yapıyorlar, vatan hainleri ekonomi savaşı ve doların yükselişine göbek atıp oynuyorlar. Ak Parti ve oy verenler hedef tahtasına oturtulmuş. Az da olsa Tayyip istifa sesleri cılız bir şekilde gelmeye başladı. Papazı ver kızı al misali diyen dönekler var. Amerika süper güçtür baş edemeyiz boyun eğsin diyen şeref yoksunu satılmışlar var. Gençlik bunalımda. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Uyduruk dinle kurbanlar alınmaya çalışılıyor. Dünyada hem Harunlar hem de hem de Karunlar var. İbadetler Müslümanı kötülükten alıkoymuyor. Mevcut camiler, dini mekânların çoğu hurafelerle dolu. İnsanlık gerçek dine susamış.

Beşeri hiçbir yönetim şekli insanı mutlu etmiyor. Yeryüzündeki nimetler tüm insanlara kâfidir. Şayet vampirler olmazsa. Kapitalizmin hortumları olan süper marketler ticaret ahlakını bozmuş. Dershaneler kapanmış, şimdi kurslar açılmış, isim değişimi insanları ikna etmiyor. İŞKUR’ DAN  Belediye’ye verilen işçiler okul temizliği ve boya yapıyormuş. Sokakların kirliliği kimsenin umurunda değil. Hiçbir alanda denetim yok. Belediye yetkilileri göstermelik olsun diye yanlarına basını alarak birkaç yeri denetler gibi resim çektirip servis ediyorlar. Bakkalda, kasapta, fırında, manavda, kontrol yok. Mahallelerde bulunan manavlar kirliliğin baş sorumlusudurlar. Çünkü çöp ve artıklarını süpürüp çöp kutularına veya bidonlara değil sokağa atıyorlar.

İnşaat sektöründe denetim hiç yok betonlar sulanmıyor, kalitesiz malzeme kullanılıyor, çoğu binalarda iskân yok, Proje dışına çıkılarak fazla kat yapılıyor. Bina temellerine gereken önem verilmiyor, bahçe düzenlemeleri berbat, bazı binaların altına fazla kazanç düşüncesiyle izinsiz bodrum konuluyor bu nedenle araç park yeri kalmıyor. Beş yıllık binalar şimdiden dökülmeye başladı. Sebebi ise başıboşluk ve denetimsizliktir. Kısaca hiçbir alanda denetim, kontrol yok. Kontrol mekanizması çökmüş. Ve bu denetimsizlik beraberinde çok sorunlar getirmektedir. Örneğin binaya başlanırken temel projeye uygun değil lakin bazı belediyeler görmezden gelerek bina bitiminde iskân vermemekle beraber yüklü miktarda para cezası kesmektedirler.

Ayrıca iskân almak için de yine para cezası vererek gelir elde ediliyor. Bu durum ise para getirisi olduğu için belediyelerin işine gelmektedir. Ancak meşruiyeti tartışmaya açıktır. Özellikle Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinin Ahmet Yesevi, Bağlarbaşı Devteşti ve yavuz Selim, Direkli, Akabe, Sigorta, Süleymaniye, Hızmalı, Yakubiye, 12 ler, Şıhmaksut ve diğer kenar mahallerinde sokaklar çöplük merkezi gibidir. İlgilenen belediye yetkilisi yok.  İlimizde ihalelerin çoğu yandaş bir şirkete veriliyormuş aslını bilmememle üzülüyorum. Helal ihtiyaçlar keyfe kâfi iken insanlık haramlarla yarışıyor. İktidarlar toplumun sorunlarını çözmekle mükelleftir. Saldım bayıra mevlam kayıra ile huzur olmaz. Unutulmamalıdır ki Siyonist düşünce dünde, bugünde, yarında Müslümanların düşmanıdır, olmaya da devam edecektir. Selamla kalın selamette kalın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.